Wonen zonder beperking

Wooninitiatief De Hoogt: Zelfstandig wonen midden in een rustige wijk

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Rustige en gemoedelijke sfeer op dit wooninitiatief midden de wijk. De bewoners wonen in hun eigen appartement en komen op afgesproken tijden samen in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, zit- en tvkamer. Een vast team van professionele begeleiders begeleid de bewoners bij hun leefstructuur.

Indeling gemeenschappelijk deel

De eigen appartementen bevinden zich rondom de gemeenschappelijke ruimte. Op de eerste etage wonen twee bewoners in een groter appartement. De centrale ruimte heeft een eigen voordeur, hal waarna je binnenkomt in een groot gezellig steunpunt met keuken. Hier hebben de bewoners ook toegang tot een grote tuin. Hier wordt getuinierd en geklust buiten of in het tuinhuisje. Op donderdagen vindt er een dagbestedingsactiviteit plaats voor wie dat wil. Als bewoners rustig tv willen kijken dan kan dat in een aparte kamer grenzend aan de woon- en keukenruimte. Hierachter bevinden zich ook twee kantoortjes en een slaapruimte voor de begeleiding.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk appartement heeft twee persoonlijke leefruimtes per bewoner. De ruimte bestaat uit een eigen slaapkamer, woonkamer, badkamer en klein keukenblokje in de zitkamer. Al deze appartementen zijn gesitueerd achter een voordeur met een eigen afsluitbare deur met een kleine centrale hal.

Situering in wijk

Midden in de rustige woonwijk 'Houtwijk'. Om de hoek bevindt zich een winkelcentra met diverse winkels. Openbaar vervoer is in de buurt. De bewoners wonen midden in dit appartementencomplex met ook andere wijkbewoners.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Bij wooninitiatief De Hoogt wonen 18 mensen van uiteenlopende leeftijden zelfstandig in hun eigen appartement. Wel komen zij graag samen in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond. In deze grote woonkeuken met aangrenzende tuin doen zij een spelletje met elkaar, eten samen of kijken tv. Met elkaar houden zij de tuin bij. De ouders of familie zijn nauw betrokken bij hun leven en hebben een eigen vereniging opgezet. Elk appartement heeft een eigen woon-, slaap- en badkamer en keukentje. Al deze appartementen zijn twee-aan-twee geschakeld en gesitueerd met een voordeur en een eigen afsluitbare deur via een kleine centrale hal. Hierdoor worden de bewoners nog meer in staat gesteld zo zelfstandig mogelijk te leven. Verderop in de straat bevinden zich nog twee bewonerscomplexen.De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en helpt de bewoners bij het opstaan, verzorging en het vertrek naar de dagbesteding. De bewoners houden van gezelligheid en gaan regelmatig met elkaar op stap.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiders ondersteunen de bewoners bij de dag structuur. Ze zorgen dat het ontbijt, lunch en diner geregeld is. Het doen van de boodschappen en het avondeten wordt samen met de bewoners gedaan. In de voorziening worden vele vormen van dagbesteding gegeven. De begeleiding speelt in op de wensen van bewoners. Individuele ondersteuning wordt gegeven voor het aantal uur per week dat de bewoner nodig heeft. De zorg wordt gegeven op basis van PGB/WLZ en is gescheiden van de huur die betaald wordt aan Staedion. De ouders of familie hebben een vereniging opgezet en één ouder is nauw betrokken bij de bewoners: John: “Ik houd me eigenlijk bezig met alles in en rondom het huis. Ik heb contact met de woningbouwvereniging en verzorg de PGB administratie voor de ouders voor De Hoogt. In nauw contact met de wooncoördinator en de begeleiding zorgen we dat het elke dag weer een gezellig thuiskomen is voor de bewoners na hun dagbesteding”.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.