Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Wooninitiatief Joy Living (Schagen) zoekt bewoner! Autisme en verstandelijk beperkt (14-38 jaar)

Algemeen

Wooninitiatief Joy Living (Schagen) zoekt bewoner! Autisme en verstandelijk beperkt (14-38 jaar)
Heerenweg 166
1768BJ Barsingerhorn
Telefoonnummer:
0224422114
Zorgaanbieder:
Joy Living

Doelgroep

Soort beperking
Autisme en verstandelijk, Autisme normaal begaafd, Licht verstandelijk, Verstandelijk
Omschrijving
Een gezellig en veilig ‘thuis’ waarin je gewoon jezelf kunt zijn vormt de belangrijkste basis voor mensen met autisme. Joy Living biedt de beste professionele zorg op maat in een huiselijke, familiesfeer waarin samen wonen, werken en leven centraal staat. Met behulp van onze dagbestedingen aan huis maken wij de samenleving echt toegankelijk voor de deelnemers en vice versa. Dit doen wij door het bieden van concreet, constructief werk en door samen te werken met vrijwilligers. Wij hebben een meubelmakerij en houtbewerking, onderhouden wij dieren, hebben een zeer grote landelijke tuin waar wij dagelijks in actief zijn. Daarnaast kan er bij ons gekookt worden, bieden wij creatieve middagen (schilderen, kralen, tekenen, etc.) sport en ICT. Hierbij staan ‘educatie en plezier’ centraal met als doel; zelfontplooiing en doen wat je leuk vindt.
Leeftijd
  • 18 tot 24 jaar
  • 24 tot 55 jaar
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
10
Open plaatsen
1
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Begeleiding
Zeer intensief
Verzorging
Zeer intensief
Behandeling
Zeer intensief
Gedragsregulering
Ja
Omschrijving
Joy Living heeft als doel om vanuit het begeleid wonen de aanwezige talenten van de bewoners te laten groeien en het welzijn van iedere bewoner te bevorderen zodat ze zelfstandig(er) kunnen deelnemen in de maatschappij. Dit doen wij via de ABA methode waarmee wij het zelfvertrouwen stimuleren door niet alleen de minder sterke eigenschappen te benoemen, maar juist de nadruk te leggen op datgene wat iemand wel goed beheerst. Met een gemiddelde bezetting van 4 begeleiders op 10 bewoners, 24-uurs aanwezigheid en volledige weekend bezetting levert Joy Living een zeer hoog niveau aan professionele autisme begeleiding.
Alle wooninitiatieven van Joy Living hebben de beschikking over: ABA consulenten, klinisch psycholoog, neuropsycholoog, gedragsdeskundige, Verzorgende I.G.’s, Maatschappelijk werkster, Pedagoge en een Coördinator dagbesteding.

Woning

Type aanbieder
Beschermd wonen
Soort woning
overig
Algemene beschrijving
Wij geloven dat mensen die autistisch en/of verstandelijk gehandicapt zijn ook gewoon moeten kunnen wonen en werken. Joy Living biedt de beste professionele zorg op maat voor mensen met autisme in de vorm van een gezellig en veilig ‘thuis’ waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Joy Living heeft als doel om vanuit de begeleiding de aanwezige talenten van de bewoners te laten groeien en het welzijn van iedere bewoner te bevorderen zodat ze zelfstandig(er) kunnen deelnemen in de maatschappij. Dit doen wij via de ABA methode waarmee wij het zelfvertrouwen stimuleren door niet alleen de minder sterke eigenschappen te benoemen, maar juist de nadruk te leggen op datgene wat iemand wel goed beheerst.

Daarnaast begeleidt Joy Living ze in dagelijkse activiteiten, zoals dagbestedingen, om deze nieuw verworven eigenschappen tot bloei te laten komen. Wij zijn van mening dat iedereen uniek is en een eigen identiteit heeft. Belangrijkste boodschap is dat zij gewoon zichzelf kunnen en mogen zijn
Indeling gemeenschappelijk deel
De gedeelde gezamenlijke ruimte bestaat uit een woonkeuken, woonkamer en woonkamer-en-suite met erker en aparte tv-kamer (deze kan afgesloten worden met een schuifdeur). Met een plafondhoogte van 3,40 meter is er ruimte en diepte in overvloed.
Rolstoeltoegankelijk
nee
Tuin
ja
Indeling per wooneenheid
Wij beschikken over 5 standaard kamers, 4 appartementen en een aanleunwoning, waarvan de laatste 2 een perfecte leefomgeving bieden voor bewoners, die meer privacy benodigd hebben, een grotere zelf redzaamheid hebben, behoefte hebben aan veel ruimte en die minder externe prikkels kunnen verdragen.
Situering in wijk
Onze prachtig verbouwde kop-rompboerderij met een woon-en werkoppervlakte van 550 m2 en een tuin van 6600 m2 ligt in de dorpskern van Barsingerhorn op fietsafstand van de faciliteiten van Schagen.
Bereikbaarheid
Winkels
>500m
Scholen
>500m
Kerk
<200m
Openbaar vervoer
<200m

Contact

Aanmeld procedure
www.joyliving.nl
sebastiaan@joyliving.nl
Organisatie
Stichting Joy Living
Contactpersoon
Sebastiaan van Loon
Tel: 0224422114
Mobiel: 0650497271
sebastiaan@joyliving.nl
Website
Joy Living (Schagen)

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op