Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonlocatie Steevast

Terug naar overzicht

Wooncomplex De Plataan in Vianen. Op de tweede etage zijn 16 appartementen van Stichting Steevast te vinden. Deze stichting is opgericht door ouders die een woonplek zochten voor hun kinderen met een beperking. De jongeren wonen hier begeleid zelfstandig. De begeleiders zijn in dienst van Syndion.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Elk appartement heeft een eigen woonkamer met keukenblok, badkamer, slaapkamer en berging. Een aantal appartementen heeft een inpandig balkon.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de gezamenlijke ruimte kunnen de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen de avondmaaltijd
gebruiken. Elke avond is er een vast koffiemoment en er kan samen naar de tv worden gekeken. In het
gebouw zijn ook een dagactiviteitencentrum en vier woongroepen voor ouderen met een lichte vorm
van dementie gevestigd.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

In de buurt van de locatie zijn supermarkten en een gezellige winkelstraat met diverse winkels te vinden. In sportcentrum Helsdingen is een zwembad en verschillende sportverenigingen. Op maandagavond worden hier sporten aangeboden voor mensen met een beperking. Ook is er een bibliotheek in de buurt. Tussen Vianen en
Nieuwegein vaart een veerpont voor voetgangers en fietsers. In het nabijgelegen Nieuwegein is het overdekte winkelcentrum Hoogzandveld te vinden.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Op locatie Steevast wonen 16 jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek in het autistisch spectrum. De bewoners bezoeken overdag dagbesteding, school of werk. Op die momenten is er geen begeleiding in de locatie aanwezig. ’s Nachts is er wel altijd een slaapdienst. Van de bewoners wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid verwacht. Er vindt dagelijks ondersteuning plaats, veelal op afgesproken tijden. Uitgangspunt daarbij is de individuele hulpvraag. Begeleidingsvragen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op zelfzorg, huishoudelijke taken, administratieve ondersteuning, vergroten van sociaal netwerk, emotioneel welbevinden. Dagelijks wordt er in de gezamenlijke ruimte gekookt door een begeleider. Met de bewoners worden afspraken gemaakt wie er wanneer mee-eet. De bewoners helpen mee met tafeldekken, afruimen en vaatwassen.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners bezoeken overdag dagbesteding, school of werk. Op die momenten is er geen begeleiding in de locatie aanwezig. ’s Nachts is er wel altijd een slaapdienst. Van de bewoners wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid verwacht. Er vindt dagelijks ondersteuning plaats, veelal op afgesproken tijden. Uitgangspunt daarbij is de individuele hulpvraag. Begeleidingsvragen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op zelfzorg, huishoudelijke taken, administratieve ondersteuning, vergroten van
sociaal netwerk, emotioneel welbevinden. Dagelijks wordt er in de gezamenlijke ruimte gekookt door een begeleider. Met de bewoners worden afspraken gemaakt wie er wanneer mee-eet. De bewoners helpen mee met tafeldekken, afruimen en vaatwassen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.