Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonopvang Zorgcentrum Het Leefhuis

Terug naar overzicht

Welkom bij het Leefhuis! Het Leefhuis is een zorgcentrum voor jong en oud. Samen kijken we naar de beste zorg voor jou! Een kleinschalige zorgvoorziening met persoonlijke aandacht voor haar deelnemers, want dat verdien jij!

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In de kamer staat een bed, kast, wasmand. Daarnaast mag de kamer voorzien worden van eigen spullen (in overleg), hierbij kunt u denken aan een TV, bureau, computer enzovoorts.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn meerdere maatschappelijke ruimtes. Grote Leefruimte: Grote bank, tv, keukenblok en tafel. Speelruimte: Twee computers en grote speelkast. Leefruimte 1: Een grote tafel, wii en digibord en kasten met spellen en crea-spullen. Leefruimte 2: Een grote tafel, wii en digibord en kasten met spellen en crea-spullen. Doucheruimte 1: Toilet en douche. Doucheruimte 2: Toilet en douche Doucheruimte 3: Toilet, douche en bad. Kantoorruimte: Slaapbank en computer (begeleiding). Leefkeuken: Grote keukenblok en tafel. Grote buitenplaats: konijnenhok, meerdere zit gedeeltes. Kleine buitenplaats: Zit gedeelte. Berging (2 stuks): fietsenstalling. Rustruimte/gameruimte: Twee banken, groot scherm en XboX

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedereen heeft een eigen kamer waarin hij/zij zich kan terugtrekken. Daarnaast zijn er 4 gemeenschappelijke ruimtes. Wij vinden het heel gezellig om allemaal samen te zitten en samen spelletjes te spelen in de grote woonkamer.

Situering in wijk

Rustig gelegen midden in een woonwijk met natuurplek en speeltuin op 5 stappen van Het Leefhuis.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Chronische ziekte, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Wie kan er bij ons terecht? Heb je een hulpvraag gericht op begeleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Zoek je een fijne woonplek die voelt als thuis? Heb je hulp nodig bij een daginvulling? Wil je groeien in zelfstandigheid en zelfredzaamheid? Wil je leren omgaan met je eigen hulpvraag? Vind je het moeilijk dat jou kind soms wat doordramt? Kan jou kind op school niet meer vooruit? Wil je wat meer tijd voor jezelf? Heeft jou kind begeleiding nodig bij een bepaald probleem? Merk je dat je zelf geen activiteiten onderneemt? Heeft je kind behoefte aan structuur? Met al deze vragen en nog veel meer, kun je bij het Leefhuis terecht.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Primaire doelgroep

Kinderen, jongeren en jong volwassenen met hulpvragen op één of meerdere leefgebieden. De begeleiding is bedoeld voor zowel mensen met lichte problematiek als mensen met multiproblematiek. Binnen deze website spreken we van ‘deelnemers’. Daar kiest het Leefhuis voor, om aan te geven dat het gaat om mensen met een hulpvraag. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van hulp aan mensen met autisme, verstandelijke beperking, ADHD, dementie, niet aangeboren hersenletsel of mensen die nabijheid nodig hebben.

* Het Leefhuis kan helaas niet tegemoet komen aan zware multiproblematiek of aan behandelings-hulpvragen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.