Wonen zonder beperking

Woonplek voor een ouder wordende client met visus beperking aangeboden

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Holtveen 2-4 is een grote open woning voorzien van open keuken geschikt in gebruik voor cliënten in een rolstoel en aansluitend is een woonkamer volledig ingericht. De woning heeft ruime gangen, grote deuren en beschikt over een plafondlift. De woning heeft 8 aparte slaapkamers, de woonkeuken en woonkamer zijn voor gezamenlijk gebruik. Er zijn 3 badkamers waarvan 1 met een in hoogte verstelbaar bad de andere beschikken over toilet en douche
Om de woning ligt een royale tuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Het terrein van Visio De Brink heeft een dorps karakter. Cliënten hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk het dorp en de voorzieningen te bereiken. De gemeente denkt hierin actief met ons mee.

Op het terrein zijn verschillende voorzieningen, waaronder winkels (o.a. Landwinkel De Brink, een supermarkt en cadeauwinkel), een aangepaste speeltuin, zwembad, educatief agrarisch centrum (de Kiep) en restaurant

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Dementie, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Visio De Brink ligt aan de rand van het Drentse dorp Vries. Op het terrein bevinden zich 40 twee onder een kap woningen ingericht voor en door cliënten.
Holtveen 2-4 is een van de woningen op het terrein specifiek ingericht voor ouder wordende cliënten met een visuele en (zeer) ernstige verstandelijke beperking. De gelijkvloerse dubbele woning is aangepast aan de mogelijkheden, behoeften en wensen van de cliënten.
De meeste van de cliënten verblijven de gehele dag in de woning. Activiteiten en dagbesteding vinden in en rondom de woning en op het terrein van De Brink plaats. Hierbij kijken we naar de individuele behoeften van de cliënt.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij Visio werken we met individuele cliëntplannen, deze plannen bespreken we jaarlijks en stellen bij waar nodig. Onze bewoners begeleiden we vanuit de methode Urlings en zorg voor participatie.
We werken met een multidisciplinair team rondom de cliënt. Er is ondersteuning vanuit gedragswetenschappers, AVG, fysiotherapie, bewegingsagogen, logopedie en diëtist beschikbaar.

Kennis en expertise van medewerkers ontstaat door scholing en cursus aanbod omtrent de ouder wordende cliënt en daarbij behorende beperkingen ( bijv., zintuigelijke achteruitgang, cognitieve achteruitgang, afname mobiliteit etc.)

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.