Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonplek vrij in Dokkum

Terug naar overzicht

Ut fan Hus biedt wonen aan jong volwassenen met een matige of ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking die allemaal verschillend afhankelijk zijn van zorg, ondersteuning, begeleiding of bescherming in een veilige en beschutte omgeving. Er wordt 24 uurs zorg geboden.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Wij zijn Baukje Visser en Ytsje Cnossen: twee ervaren, en gediplomeerde pedagogische zorgbegeleiders. In 2005 hebben wij “ÚT FAN HÛS” opgericht als particulier initiatief. Samen met een team van enthousiaste en gediplomeerde medewerkers bieden wij:

In Dokkum

* WONEN aan jong volwassenen met een matige of ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking, de leeftijd is op dit moment tussen de 18 en 30 jaar

In Rinsumageast

* DAGBESTEDING aan jong volwassenen met een matige of ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking, de leeftijd is op dit moment tussen de 18 en 30 jaar
* LOGEEROPVANG aan kinderen met een matige of ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking, de leeftijd is op dit moment tussen de 5 en 20 jaar.

Wij werken vanuit respect, verbondenheid en geborgenheid in een huiselijke omgeving. Normen die ervoor zorgen dat we elkaar als volwaardig en gelijkwaardig zien. Ut fan Hus biedt de mogelijkheid tot het ontwikkelen van nieuwe sociale contacten, maar ook trainingen op het gebied van uiteenlopende persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld zindelijkheid, zelfstandigheid, hulp bij ADL handelingen. Er wordt niet gewerkt met wachttijden en wachtlijsten. Er wordt gekeken wat passend is in de groep.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De woonlocatie bestaat uit drie woningen die aan elkaar gekoppeld zijn. In deze woningen zijn 2 groepen. 1 van 4 en 1 van 6 bewoners. Iedere woning heeft hun eigen huiskamer en open eigen keuken. Iedere bewoner heeft hun eigen slaapkamer hier is een aansluiting voor tv en internet.

Situering in wijk

Ut fan Hus ligt in het noorden van Nederland. Dokkum is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer. Busstation ligt om de hoek. Ut fan Hus ligt aan de rand van de stad, alle voorzieningen zijn op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

WONEN ( Hantumerweg 20-22-24 te Dokkum)

Ut fan Hus biedt wonen aan jong volwassenen met een matige of ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking ( niet rolstoel geschikt) die allemaal verschillend afhankelijk zijn van zorg, ondersteuning, begeleiding of bescherming in een veilige en beschutte omgeving. De begeleiding is gericht op de problematiek en passend bij de bewoner. Ondersteuning is gericht op de individuele wensen. Er is daadwerkelijk nachtzorg aanwezig.

DEELTIJD WONEN ( Hantumerweg 20-22-24 te Dokkum)

Ut fan hus biedt naast logeren, dagbesteding en wonen ook vakantie opvang en deeltijd wonen. Deeltijd wonen
is een combinatie van thuis én in een deel wonen bij Ut fan Hus. Dit is mogelijk voor volwassenen met een indicatie voor WlZ-zorg VG 5. Deeltijd wonen houdt in dat je per 2 weken gemiddeld 7, 8 of 9 dagen bij ons kan wonen. Dit kan in verschillende patronen.
Bijvoorbeeld:

• Een week in een instelling en een week thuis.

• Iedere week 4 etmalen in de instelling, de andere dagen thuis.

• De ene week 5 en de andere week 4 dagen in de instelling, de andere dagen thuis.

Huisarts, tandarts en apotheek

U behoudt de eigen huisarts, tandarts en apotheek, onafhankelijk van het aantal etmalen deeltijdverblijf. Dat heeft een aantal praktische gevolgen:

• Bezoeken aan de huisarts en tandarts regelt u zelf, ook als u (of uw kind) werk- of dagbesteding heeft. Houd er rekening mee dat u ook zelf mee moet gaan.

Vervoer naar de dagbesteding of -behandeling

Het vervoer van/naar dagbesteding of dagbehandeling wordt altijd vanuit de WlZ vergoed. Zowel vanuit huis als vanuit de instelling. Er moet rekening gehouden worden dat vervoer van en naar externe dagbesteding door de client zelf wordt verzorgt. Vervoer van en naar dagbesteding van Ut fan Hus in Rinsumageast zelf wordt door Ut fan Hus zelf verzorgt.

DAGBESTEDING ( Galgeheech 15 te Rinsumageast)

Op de maandag, dinsdag, woensdag, en vrijdag van 09:00 tot 16:00 bieden wij dagbesteding aan deelnemers met een matige of ernstige verstandelijke beperking. Samen met de deelnemers wordt er een activiteiten plan opgesteld met persoonlijke doelen. De groep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers. De locatie beschikt over meerdere ruimtes waar ze aan de activiteiten kunnen deelnemen. Qua activiteiten kunt u denken aan:

* Tuin en huishoudelijke werkzaamheden
* Belevingsgericht
* Creatief
* Ontwikkelingsgericht
* ADL Activeren

Samen met de begeleiding willen wij er voor zorgen dat de deelnemers in een veilige en gestructureerde omgeving een fijne zinvolle dag ervaren.

LOGEREN. ( Galgeheech 15 te Rinsumageast)

Om aan de zorgbehoeften van de kinderen en of ( jong ) volwassenen te voldoen werken wij met passende methodieken om zo veel mogelijk methodisch te handelen. Dit bestaat vooral uit duidelijke structuur, vaste regels en een min of meer vast programma. Zo nodig maken wij gebruik van pictogrammen en/of planborden.De samenstelling van de groep is vaak verschillend en meestal gemengd, maar gericht kijkend naar goed passende groepjes. Bij complexe hulpvraag kan er 1 op 1 begeleiding geboden worden.

Wij zijn alle weekenden geopend; tevens de schoolvakanties. Er is daadwerkelijk nachtzorg aanwezig.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Er zijn op dit moment 3 open plekken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mail utfanhus@knid.nl of telefonische met Baukje 0622947512 of Ytsje 0622938877 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Visie:

Het allerbeste uit ieder persoon te halen, ongeacht complexiteit, zorgbehoefte. Respect, vertrouwen, verbondenheid en geborgenheid in een huiselijke omgeving. Normen die ervoor zorgen dat we elkaar als volwaardig en gelijkwaardig zien .In de veilige omgeving van een gezinsvervangende situatie. Passende methodieken om zo veel mogelijk methodisch te handelen.


Missie:


De best passende professionele verantwoorde zorg en ondersteuning te bieden. Bieden van een aantrekkelijke werkplek aan medewerkers. Bevorderen van de emancipatie en participatie in de samenleving van mensen met een beperking.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.