Wonen zonder beperking

Woonvoorziening voor ouder wordende clienten met een visueel en verstandelijke beperking

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In een levendige wijk in Huizen staat de Warmelo. Deze 'cluster'-woning telt 3 huiskamers met keuken, 22 slaapkamers, 4 gedeelde badkamers en een grote tuin rondom de gehele woning, waar het zomers prettig toeven is.
Het gehele pand is zo ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. Ook de verlichting is aangepast en er zijn contrasterende kleuren gebruikt. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Uiteraard is er ook een lift. De Warmelo is tevens ingericht op de ouder wordende cliënt.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

De Warmelo is een woonvoorziening bestaande uit 3 woongroepen voor 22 cliënten. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke woonkamer/keuken. Naast een cliëntkamer op de begane grond die volledig rolstoeltoegankelijk is en een directe verbinding met aangrenzende (gedeelde) badkamer heeft, zijn er nog 10 kamers beneden, en op de 1e etage 11. Er zijn 4 badkamers voor gezamenlijk gebruik. Er is een lift aanwezig.
Er wordt op de woning gekookt voor de cliënten, indien mogelijk samen met de cliënten.
De Warmelo ligt in een levendige omgeving met op loopafstand een winkelcentrum.
De 24-uurs begeleiding wordt zowel individueel als groepsgericht gegeven aan de hand van de individuele ondersteuningsplannen.
Er is een wakkere nachtdienst.

Aantal bewoners

22

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Deze locatie kent 24 uurs begeleiding met aanwezigheid van een wakkere nachtdienst. De begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, richt zich op de mogelijkheden van de cliënten en waar mogelijk worden cliënten gestimuleerd zaken zelf op te pakken.
Het uitgangspunt is respectvol en methodisch begeleiden van oudere cliënten met een visuele en verstandelijke beperking volgens de methode Urlings.
Door deze methode komen we tot een vorm van omgang die aansluit bij de ouder wordende cliënten en hun individuele behoeften en wensen.
De Warmelo is gestart met het geven van dagbesteding binnen de woning, naast de mogelijkheid het dagbestedingscentrum te bezoeken.
Drie dagen in de week wordt er een vast dagprogramma aangeboden op de woning met een duidelijke structuur en vaste begeleiding. Er wordt gewerkt met een basisprogramma die alle dagen gelijk is, daarnaast zijn er thema’s als muziek, creativiteit en koken/bakken.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.