Wonen zonder beperking

Woonvorm Zuiling / Mondriaan

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Woonvormen De Zuiling/Mondriaan liggen midden in een woonwijk in Elst. De woonvormen bieden plaats aan bijna dertig bewoners die in leeftijd uiteenlopen van dertig tot 65+ jaar. Allen hebben zij een licht tot matig verstandelijke beperking.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De bewoners verblijven in huiselijke en gezellige omgeving onderverdeeld in drie groepen die ieder hun eigen gedeelte in het huis hebben, voorzien van een eigen keukenblok en een eigen gezellige huiskamer. Hier kunnen zij onder andere gezamenlijk koffie drinken, eten, de krant lezen, tv kijken of samen een spelletje spelen. Daarnaast is er een grote tuin met een terras waar de bewoners buiten kunnen zitten.
Iedere bewoner heeft een eigen kamer waar hij of zij zich kan terugtrekken. Op de begane grond bevinden zich de kamers van de minder validen. Niet alle kamers zijn rolstoeltoegankelijk.
De woonvoorziening beschikt over een lift.
De Zuiling heeft een eigen bus die bekostigt is door de bewoners zelf.
Dit maakt het maken van uitstapjes een stuk gemakkelijker.

Indeling gemeenschappelijk deel

Van maandag tot en met donderdag verzorgt een kookdame van Albron een lekkere en gezonde maaltijd (op de andere dagen kookt de begeleiding). De bewoners mogen zelf bepalen ‘wat de pot schaft’.
Vooral de bewoners van De Zuiling doen veel gemeenschappelijke activiteiten. Met elkaar, maar ook met familie en vrijwilligers. Samen boodschappen doen en naar het dorp gaan bijvoorbeeld. Ook helpen ze geregeld bij het koken.

Het gaat om een 24-uur voorziening, dit betekent dat er in de nacht een slaapdienst is.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De Zuiling bestaat uit drie geschakelde woningen met drie gezamenlijke en gezellig ingerichte woonkamers. De achttien bewoners van De Zuiling hebben ieder hun eigen zit/slaapkamer en delen met maximaal drie personen de sanitaire voorzieningen. De Zuiling beschikt over een grote tuin die ingericht is als belevingstuin met een kippenren en een moestuin.

Mondriaan biedt de twaalf bewoners een zelfstandige woonruimte met een eigen zit- slaapkamer, eigen sanitair, een klein keukenblok en een balkon of tuintje.

Situering in wijk

Het dorpscentrum met allerlei verschillende winkels ligt op ongeveer een klein kwartiertje lopen van de Zuiling. De meeste bewoners die naar het dorpscentrum willen, pakken de fiets of de bus. Ook het station Elst is goed bereikbaar per fiets of met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonvormen De Zuiling/Mondriaan liggen midden in een woonwijk in Elst. De woonvormen bieden plaats aan bijna dertig bewoners die in leeftijd uiteenlopen van dertig tot 65+ jaar. Allen hebben zij een licht tot matig verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er enkele cliënten bekend met bijv. ADHD, autisme spectrum stoornis, syndroom van Down. De Zuiling bestaat uit drie geschakelde woningen met drie gezamenlijke en gezellig ingerichte woonkamers. De achttien bewoners van De Zuiling hebben ieder hun eigen zit/slaapkamer en delen met maximaal drie personen de sanitaire voorzieningen. Terwijl de Zuiling een 24-uurs voorziening is, wonen de bewoners van de, op een steenworp afstand gelegen, woonvorm Mondriaan zelfstandiger. Zij kunnen gebruik maken van een eigen inloop en indien nodig terugvallen op de begeleiding van De Zuiling. Mondriaan biedt de twaalf bewoners een zelfstandige woonruimte met een eigen zit- slaapkamer, eigen sanitair, een klein keukenblok en een balkon of tuintje.

Aantal bewoners

30

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiding van de bewoners op De Zuiling bestaat voornamelijk uit het aanbrengen van dagelijkse structuur, het ondersteunen bij de persoonlijke verzorging en het bevorderen en stimuleren van de zelfstandigheid. De meer zelfstandige bewoners van Mondriaan vinden bij de begeleiders van De Zuiling een luisterend oor en een relativerend of bemoedigend woordje. Hun begeleiding spitst zich voornamelijk toe op het bieden van ondersteuning in de dagelijkse structuur en in zaken die met werk of dagbesteding te maken hebben.
Vooral de bewoners van De Zuiling doen veel gemeenschappelijke activiteiten. Met elkaar, maar ook met familie en vrijwilligers. Samen boodschappen doen en naar het dorp gaan bijvoorbeeld. Ook helpen ze geregeld bij het koken.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.