Wonen zonder beperking

3 fase huizen Shelsz woonbegeleiding

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Shelsz stelt voor elke bewoner een kamer ter beschikking, de kamer wordt leeg en netjes opgeleverd. Iedere bewoner kan de kamer naar eigen smaak inrichten.

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere woongroep beschikt over een gezamenlijke keuken, gezamenlijke woonkamer, tuin of dakterras, 1 tot 2 badkamers en 1 tot 3 wc's.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Alle drie de woongroepen liggen dicht bij het centrum van Heerlen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig, Psychische beperking

Omschrijving

Shelsz is inmiddels bijna 10 jaar een herkenbare aanbieder in Zuid-Limburg waarbij we onderscheidend zijn in het behalen van resultaten met de meest complexe doelgroep. Wij geven niet op! Wij geloven dat iedereen met de juiste benadering, deskundigheid in de begeleiding en juiste middelen toe kan en wil werken naar een maximaal haalbaar niveau van zelfstandigheid. Als het maar is afgestemd op zijn/haar (on) mogelijkheden. Op maat dus!
Shelsz werkt met maatwerkarrangementen voor jongeren & (jong) volwassenen vanaf 16 jarige leeftijd;
Er worden steeds 3 verschillende fasen doorlopen, gedurende de inzet van het arrangement waarbij de mate van intensiteit en inzet van deskundigheid wordt afgebouwd waar mogelijk. Gefaseerd werken houdt zowel Shelsz als de zorgontvanger alert op ontwikkelingen, eigen kracht en mogelijkheden voor doorstroom.
Een indicatie voor begeleiding en/of beschermd wonen vanuit één van de volgende financiering stromingen: • Wet Langdurige Zorg (WLZ) • Jeugdwet (Jw)

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

0

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Ja