Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonvoorziening Arcadia bestaat uit twee woongroepen waar 24-uurs zorg geboden wordt. Een deel van de locatie bestaat uit groepswonen met begeleiding in de directe nabijheid. Een ander deel bestaat uit appartementen gericht op begeleid zelfstandig wonen. Er wordt begeleiding geboden aan mensen me...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Woonvoorziening Arcadia bestaat uit twee afdelingen: De Branding en De Schelp. Op elke afdeling bevinden zich 13 ruime tweekamerappartementen met eigen sanitair, woonkamer en slaapkamer. Een aantal van deze appartementen zijn onderdeel van de woongroep en een aantal van de appartementen zijn gericht op begeleid zelfstandig wonen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is op dezelfde verdieping een algemene woonkamer en keuken waar gezamenlijk gegeten kan worden en groepsmomenten plaatsvinden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

Woonvoorziening Arcadia ligt aan de rand van Rotterdam, op loopafstand van de dorpskern Hillegersberg. Het complex Arcadia ligt in de wijk 110-Morgen van Hillegersberg-Schiebroek, nabij het Minervaplein. Hier zijn o.a. huisartsen, apotheek, fysiotherapie en kinderopvang aanwezig. De winkels aan de Bergse Dorpsstraat, openbaar vervoer (buslijn 35), het Argonautenpark en diverse recreatie-/sportmogelijkheden zijn op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonvoorziening Arcadia bestaat uit twee woongroepen waar 24-uurs zorg geboden wordt. Een deel van de locatie bestaat uit groepswonen met begeleiding in de directe nabijheid. Een ander deel bestaat uit appartementen gericht op begeleid zelfstandig wonen. Er wordt begeleiding geboden aan mensen met een licht verstandelijke beperking eventueel in combinatie met een stoornis binnen het autismespectrum. Bewoners hebben behoefte aan groepsgerichte aandacht en structuur.

Aantal bewoners

26

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Begeleiding richt zich op het brengen van stabiliteit, veiligheid en structuur in het leven van de bewoners. Er wordt ondersteuning geboden bij de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding is gericht en afgestemd op de individuele hulpvraag.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.