Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bartiméus Zeist - Ganzenstraat 2

Terug naar overzicht

In Zeist vindt u een woonzorgpark van Bartiméus met 11 woningen voor kinderen, jongeren en jongvolwassen met een visuele beperking (slechtziend of blind) in combinatie met een verstandelijke beperking en/of andere bijkomende problematiek. Ganzenstraat 2 is één van deze woningen.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Zit/slaapkamer

Omschrijving

De woning is speciaal ingericht voor mensen met een visuele beperking. Zo is de verlichting aangepast, is er in het kleurgebruik rekening gehouden met voldoende contrast en heeft alles een vaste plek. De woning is gelijkvloers, bevindt zich op de begane grond en beschikt over een ruime tuin. De woning is geschikt voor cliënten die rolstoel gebonden zijn. In een deel van de woning is een plafondlift aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het gemeenschappelijke deel van de woning bevindt zich een ruime woonkamer met open keuken. Ook zijn er 2 ruime, aangepaste badkamers voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de ruime tuin aangrenzend aan de woning

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt beschikt over een eigen zit-/slaapkamer met wastafel.

Situering in wijk

Het woonzorgpark bevindt zich dichtbij het centrum van Zeist met alle voorzieningen. Openbaar vervoer is op loopafstand. Op het woonzorgpark worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een fitnessruimte aanwezig.

Er zijn een aantal dagbestedingslocaties op het woonzorgpark aanwezig. Cliënten kunnen ook gebruik maken van andere dagbestedingslocaties van Bartiméus zoals de dagbestedingslocaties op ons woonzorgpark in Doorn, zorgboerderij Langbroek of Werkplaats Boschwijk. Ook binnen de dagbestedingslocaties worden de activiteiten en werkzaamheden aangepast aan de visuele beperking.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op Ganzenstraat 2 wonen jongvolwassen met een visuele beperking in combinatie met een matige tot ernstige verstandelijke beperking

De huidige cliënten zijn tussen de 19 en 29 jaar oud.

De cliënten houden van gezelligheid en vinden het leuk om bijvoorbeeld samen in de huiskamer een spelletje te doen.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

ALGEMEEN: Bartiméus Zeist is een locatie inclusief behandeling. Dit betekent dat er een arts en een gedragsdeskundige betrokken zijn bij alle cliënten die bij ons wonen. Daarnaast wordt er tandheelkundige zorg en zo nodig fysiotherapie en ergotherapie geboden. Medewerkers hebben expertise op de visuele beperking in combinatie met de verstandelijke beperking. In de dagelijkse begeleiding wordt in grote mate ingespeeld op de visuele beperking. Zo vertalen begeleiders visuele prikkels voor de cliënten, houden rekening met contrast en kleur gebruik en houden er rekening mee vanaf welke afstand en hoek zij de bewoner benaderen zodat deze, wanneer er nog een restvisus is, deze zo optimaal mogelijk kan inzetten.

GANZENSTRAAT 2: Op Ganzenstraat 2 proberen we de cliënten een zo normaal mogelijk leven te bieden. Gezelligheid en sfeer zijn belangrijk. Cliënten worden zoveel mogelijk betrokken bij huishoudelijke taken, hierbij wordt aangesloten bij wat de bewoner kan/aankan. Begeleiders ondersteunen de cliënten bij het aanleren van zowel praktische vaardigheden als meer sociaal-emotionele vaardigheden, zoals emotieregulatie en het leren vragen om hulp. Er wordt zo nodig hulp en ondersteuning geboden op het gebied van ADL, dit kan zijn in de vorm van het toezien op, of het geven van sturing, maar begeleiders kunnen zo nodig de ADL taken ook volledig overnemen.


BEKOSTIGING: Voor wonen op het woonzorgpark van Bartiméus Zeist is er een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. De volgende indicaties zijn toereikend om mee binnen te komen: ZGvis 3, ZGvis 4, ZGvis 5, VG 5, VG 6, VG 7, VG 8, ZGaud 2 of ZGaud 3, ZGaud 4. De zorg wordt geleverd in Zorg in Natura (ZiN). In overleg zijn er mogelijkheden om vanuit de Jeugdwet te verblijven op het woonzorgpark in Zeist.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.