Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bartiméus Zeist- Muziekstraat 3

Terug naar overzicht

In Zeist vindt u een woonzorgpark van Bartiméus met 11 woningen voor kinderen, jongeren en jongvolwassen met een visuele beperking (slechtziend of blind) in combinatie met een verstandelijke beperking en/of andere problematiek. Muziekstraat 3 is één van deze woningen.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Zit/slaapkamer

Omschrijving

De woning is speciaal ingericht voor mensen met een visuele beperking. Zo is de verlichting aangepast, is er in het kleurgebruik rekening gehouden met voldoende contrast en heeft alles een vaste plek. De woning is gelijkvloers, bevindt zich op de begane grond en beschikt over een ruime tuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het gemeenschappelijke deel van de woning bevindt zich een woonkamer en keuken. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de ruime tuin aangrenzend aan de woning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt beschikt over een studio met eigen sanitair.

Situering in wijk

Het woonzorgpark bevindt zich dichtbij het centrum van Zeist met alle voorzieningen. Openbaar vervoer is op loopafstand. Op het woonzorgpark worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een fitnessruimte aanwezig.

Er zijn een aantal dagbestedingslocaties op het woonzorgpark aanwezig. Cliënten kunnen ook gebruik maken van andere dagbestedingslocaties van Bartiméus zoals de dagbestedingslocaties op ons woonzorgpark in Doorn, zorgboerderij Langbroek of Werkplaats Boschwijk. Ook binnen de dagbestedingslocaties worden de activiteiten en werkzaamheden aangepast aan de visuele beperking.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op Muziekstraat 3 wonen jongeren en jongvolwassenen met een visuele beperking en eventuele bijkomende problematiek of beperkingen.

Muziekstraat 3 is een zogenoemde focus- of doorgroeiwoning voor cliënten die de mogelijkheden en motivatie hebben om door te groeien naar een vorm van meer zelfstandig wonen (binnen Bartiméus).

Aantal bewoners

3

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Geen, Enige, Gemiddeld

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

ALGEMEEN: Bartiméus Zeist is een locatie inclusief behandeling. Dit betekent dat er een arts en een gedragsdeskundige betrokken zijn bij alle cliënten die bij ons wonen. Daarnaast wordt er tandheelkundige zorg en zo nodig fysiotherapie en ergotherapie geboden. Medewerkers hebben expertise op de visuele beperking in combinatie met bijkomende problematiek of beperkingen. In de dagelijkse begeleiding wordt in grote mate ingespeeld op de visuele beperking. Zo vertalen begeleiders visuele prikkels voor de cliënten, houden rekening met contrast en kleur gebruik en houden er rekening mee vanaf welke afstand en hoek zij de cliënt benaderen zodat deze, wanneer er nog een restvisus is, deze zo optimaal mogelijk kan inzetten.

MUZIEKSTRAAT 3: Muziekstraat 3 is een kleine woongroep maximaal drie cliënten. Op Muziekstraat 3 leren cliënten hun zelfstandigheid op verschillende levensgebieden te vergroten. Het (door)ontwikkelen van basisvaardigheden gebeurt op maat en stapsgewijs. Je kunt hierbij denken aan praktische vaardigheden zoals koken, schoonmaken en boodschappen doen, maar ook aan zelfverzorging, op tijd opstaan, de weg leren etc. Daarnaast is er ook aandacht voor de emotionele zelfontwikkeling waarbij ernaar wordt gestreefd de cliënt zoveel mogelijk voor te bereiden op het (meer) zelfstandig wonen. Denk hierbij aan eigen keuzes durven maken, grenzen bewaken, inzicht verkrijgen in eigen kunnen en aankunnen en om hulp kunnen vragen. De cliënten stellen samen met hun begeleiders doelen op waar zij aan willen werken. Er zijn iedere drie maanden evaluatiemomenten waarin de voortgang van de doelen wordt besproken. Uitgangspunt is dat de cliënten binnen 3 jaar klaar zijn om door te stromen naar een buitenwoning (van Bartiméus). Er wordt in de begeleiding gebruik gemaakt van de Basic Trustmethode, Triple C en Geef me de 5. Op Muziekstraat 3 stemmen cliënten samen af over al dan niet gezamenlijk koken, eten etc.


Voor wonen op het woonzorgpark van Bartiméus Zeist is er een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. De volgende indicaties zijn toereikend om mee binnen te komen: ZGvis 3, ZGvis 4, ZGvis 5, VG 5, VG 6, VG 7, VG 8, ZGaud 2 of ZGaud 3, ZGaud 4. De zorg wordt geleverd in Zorg in Natura (ZiN). In overleg zijn er mogelijkheden om met een indicatie vanuit de Jeugdwet te verblijven op het woonzorgpark in Zeist.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.