Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Firmitas Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW)

Terug naar overzicht

BZW is er voor mensen die al veel zelf kunnen, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Het doel is om uit te stromen naar een zelfstandige woning met ambulante begeleiding. Begeleiding is aanwezig van 9:00 tot 17:00 en daarna is er waakdienst op afstand.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW) met 24-uurs toezicht is een kleinschalige locatie met studio's die voorzien zijn van een eigen keuken en badkamer. BZW is er voor mensen die al veel zelf kunnen, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Samen met een persoonlijk begeleider worden er doelen opgesteld om de zelfstandigheid te vergroten. Het uiteindelijke doel is om door te stromen naar een zelfstandige woning met ambulante begeleiding. Overdag is er begeleiding aanwezig en indien nodig kan er 's nachts gebruik worden gemaakt van een waakdienst op afstand.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bij de locatie BZW heeft de begeleiding een kantoor in het pand. Er zijn geen gemeenschappelijke ruimtes.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Bij BZW heeft elke cliënt zijn/haar eigen studio met eigen keuken en badkamer.

Situering in wijk

BZW is gevestigd op Rotterdam-Zuid.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

De doelgroep van BZW bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen met GGZ problematiek. Stichting Firmitas is voor deze locatie alleen gecontracteerd voor Wlz GGZ1 t/m GGZ3 en Wlz VG3 t/m VG6.

De gemiddelde leeftijd van de cliënten is tussen de 18 en 40 jaar (het grootste aantal is tussen de 20 en 30 jaar).

Aantal bewoners

9

Begeleiding

Enige

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten worden gekoppeld aan een persoonlijk begeleider. Samen met de persoonlijk begeleider wordt er gewerkt aan het vergroten van zelfstandigheid. De cliënten worden zo veel mogelijk in hun eigen kracht gezet. Er worden hiervoor doelen opgenomen in het zorgplan. Dit kunnen doelen op het gebied van dagbesteding/werk, financiën, praktisch functioneren, psychisch functioneren etc. zijn.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.