Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Firmitas Begeleid Wonen Vrouwen (BWV)

Terug naar overzicht

BWV is een begeleid-wonen locatie voor vrouwen met óf zonder kinderen. Begeleiding is aanwezig van 7:00 tot 23:00, daarna is er waakdienst aanwezig. De vrouwen kunnen 24/7 beroep doen op de begeleiding, indien nodig. De vrouwen op deze locatie krijgen begeleiding op alle leefgebieden.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Bij BWV heeft iedereen haar eigen studio met keuken en badkamer. Alleen de hoofdingang en wasmachine worden gedeeld. Stichting Firmitas kan de studio's voorzien van meubels, maar uiteraard mogen eigen meubels ook meegenomen worden.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een dagbestedingsruimte bij BWV, waarbij er wekelijks dagbesteding wordt gegeven.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

Deze locatie is gelegen in Rotterdam Centrum. Vlakbij Rotterdam Centraal

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

De doelgroep van BWV bestaat uit vrouwen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische problematiek. Op deze locatie wonen vrouwen met óf zonder kinderen. Stichting Firmitas is voor deze locatie gecontracteerd voor Wlz GGZ1 t/m GGZ3, Wlz VG3 t/m VG6 én Wmo GGZ.

De gemiddelde leeftijd van de cliënten is tussen de 18 en 40 jaar (het grootste aantal is tussen de 20 en 30 jaar).

Aantal bewoners

14

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten worden gekoppeld aan een persoonlijk begeleider. Samen met de persoonlijk begeleider wordt er gewerkt aan het vergroten van zelfstandigheid. De cliënten worden zo veel mogelijk in hun eigen kracht gezet. Er worden hiervoor doelen opgenomen in het zorgplan. Dit kunnen doelen op het gebied van dagbesteding/werk, financiën, praktisch functioneren, psychisch functioneren etc. zijn.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.