Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Care+ | Groepswonen Belfeld

Terug naar overzicht

Onze groepswoning in Belfeld biedt ruimte voor 12 bewoners. De woning is gelegen in een rustige wijk en is grotendeels gelijkvloers inclusief een aangepaste badkamer. Hierdoor is deze woning ook geschikt voor minder valide. Op dit moment zijn er enkele WLZ plekken beschikbaar binnen deze locatie.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Deze groepswoning is gelegen in een rustige wijk in het dorp Belfeld. Er is een gezellige huiselijke sfeer en er wordt veel gezamenlijk ondernomen. Iedere kamer is ruim en licht.

Op deze locatie is huurtoeslag mogelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

De locatie heeft een zeer grote woonkamer die ook geschikt is voor mensen met een rollator. De locatie heeft een aparte keuken waar bewoners onder begeleiding kunnen koken.

Hiernaast zijn er verschillende (aangepaste) badkamers op de begane grond die ook rollator vriendelijk zijn. Er is een grote gezamenlijke tuin en een tuinhuisje voor fietsen en dergelijke.

Het kantoor van begeleiding is op de begane grond dicht bij de woonkamer gesitueerd. Begeleiding is op de locatie ook in de nacht aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Alle kamers zijn ruim en licht. De meeste kamers bevinden zich op de begane grond. Er zijn twee kamers die zich op de eerste verdieping bevinden.

Situering in wijk

De groepswoning is gelegen in een rustige wijk in het dorp Belfeld. Winkels en OV zijn op loopafstand te bereiken.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Onze woongroep in Belfeld is voor mensen met een WLZ indicatie, GGZ 1, 2, 3 of VG 4 of 6 indicatie. Deze locatie is ook geschikt voor minder invalide bewoners omdat de woning gelijkvloers is en beschikt over een aangepaste badkamer.

Op de locatie wordt er met name ondersteund op het gebied van ADL en structuren van de dag.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen, Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Onze manier van werken


Bij Care+ bieden we begeleiding vanuit de principes van Positieve Gezondheid. Hierbij ligt het accent juist op datgene dat goed gaat; op de mensen zelf, hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Wanneer een bewoner geen dag invulling heeft, kan er gebruik worden gemaakt van onze eigen dagbesteding. Hier ligt de focus op het ontwikkelen van persoonlijke talenten.


Begeleiding binnen onze groepswoning in Belfeld


Bewoners krijgen begeleiding en ondersteuning op verschillende leefgebieden. Op de locatie staat ondersteuning bij ADL centraal. Hiernaast worden bewoners ondersteunt bij gedragsregulatie en onderhouden van contacten. Begeleiding bestaat uit 24-uurs ondersteuning. In de nacht is er ook begeleiding aanwezig.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.