Wonen zonder beperking

BenThuis is een woonlocatie in Benthuizen. Bij BenThuis wonen 18 mensen met een (licht) verstandelijke beperking. De locatie is opgezet voor cliënten met een christelijke identiteit en werkt samen met de vereniging "op weg met de ander".

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Je woont hier best zelfstandig, daarbij krijg je de ondersteuning die je nodig hebt in je eigen appartement of in de gezamenlijke woonkamer. De begeleiders zijn aanwezig als je terug komt van het werk of de dagbesteding. 's Nachts is er een slaapwacht op de begane grond van de locatie. Dat geeft een veilig gevoel.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de begane grond van de locatie zijn twee ruime algemene woonkamers met open keukens. alles is vrolijk en modern ingericht. Vanuit de woonkamers stap je in de prachtige tuin die speciaal voor de cliënten is ontworpen. Je kunt er heerlijk van de zon genieten.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Alle cliënten hebben een mooi en modern appartement waar een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een badkamer met aansluiting voor de wasmachine aanwezig is.

Situering in wijk

Ben Thuis ligt in een kleine nieuwbouwwijk van Benthuizen. De winkels zijn niet ver weg.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Ben Thuis is een nieuwe locatie opgezet in 2011. Er wonen 18 cliënten in hun eigen appartement. Ben Thuis is opgezet voor cliënten met een christelijke identiteit en werkt samen met de vereniging "op weg met de ander". Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig door een aanwezig huishoudelijk medewerker en 's nachts de slaapwacht. De huidige indicaties van de cliënten zijn ZZP3/4/6. Alle cliënten maken gebruik van dagbesteding. De begeleiding sluit aan bij de ondersteuningsvragen waaronder licht verzorgende taken en licht huishoudelijke taken.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.