Wonen zonder beperking

Borneostraat

Terug naar overzicht

Borneostraat is een nieuwe woonlocatie in Almere-Buiten. Hier wonen 36 (voornamelijk jonge) mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) tot verstandelijke beperking (VB). Ouders en familie spelen hier een belangrijke rol.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De Borneostraat is geïnspireerd op ‘Mooi Leven’ van Nabij netwerk (zie voor meer informatie www.nabijnetwerk.nl). Het is een huis waar bewoners, familie, begeleiders en vrijwilligers als een team zo informeel als mogelijk samenwerken om het beste uit jezelf te halen. Alle belangrijke beslissingen neem je hier samen.

Als bewoner werk je samen met je buren en doe je mee. Als ouders bepaal je samen de zorg en de begeleiding. Je doet (naar vermogen) actief mee, ondersteunt, maar werkt vooral als een team samen met begeleiders en organiseert of draagt bij aan activiteiten. Begeleiders zijn hier vooral coach, en ze werken voor bewoners en ouders.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de begane grond is een ontmoetingsplek voor de buurt. Het is een plek waar je bewoners, familie en buurtgenoten treft. Op de Borneostraat en in de ontmoetingsruimte organiseren we allerlei activiteiten. Je kunt hier bijvoorbeeld samen (leren) koken, zingen in een koor, meedoen met de wandelclub , of meewerken in het pop-up pannenkoekenrestaurant. Ook hebben we een moestuin in de buurt. De ruimte is te huur voor vergaderingen of (kook)workshops.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

In de Borneostraat woon je in een ruim appartement van 50 m2. Je hebt een slaapkamer, woonkamer met keukengedeelte, badkamer en berging. Je woont hier op je verdieping samen met buren die dezelfde dingen willen leren. Overdag is iedereen naar zijn werk of naar de dagbesteding en alleen op woensdag en vrijdag is er overdag begeleiding aanwezig.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Hier wonen 36 (voornamelijk jonge) mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) tot verstandelijke beperking (VB). Ouders en familie spelen hier een belangrijke rol.

Aantal bewoners

36

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Ouders en bewoners worden betrokken bij het realiseren van ‘een eigen (t)huis’. Binnen de locatie gebeurd dit op geheel eigen wijze, waardin het individuele contact centraal staat. Vanuit ‘het wij’ draagt iedere op zijn eigen manier bij aan een fijne plek om te wonen en te werken.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.