Wonen zonder beperking

Breeland is een woonlocatie in Hoogland. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB).

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Bij de Breeland woon je niet alleen. Er zijn in totaal vijftien bewoners tussen de 27 en 52 jaar. Een leuke groep. Een groep die veel dingen samen doet. Zo gaan we af en toe naar de film of een pretpark. Of we kijken films bij elkaar. En gaan soms samen naar de sportclub.

Indeling gemeenschappelijk deel

In ons steunpunt kun je bijna iedere dag koffiedrinken. Daar ontmoet je andere bewoners. En kun je je verhaal kwijt bij de begeleiders. En ook eten we daar vijf keer per week samen. Het is altijd heel gezellig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

“Als ik aan Breeland denk, denk ik aan zelfstandig wonen met wat extra begeleiding.”

In ons steunpunt kun je iedere dag koffiedrinken. Daar ontmoet je andere bewoners. En kun je je verhaal kwijt bij de begeleiders. En ook eten we daar drie keer per week samen. Het is altijd heel gezellig.

Situering in wijk

Vanuit Breeland loop je zo naar het winkelcentrum, de bibliotheek en het jongerencentrum Neng. Ook de bus is vlakbij. Wil je een stukje wandelen? Dan kan dat heerlijk in het park.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

In Breeland woon je zelfstandig in je eigen appartement. Toch woon je niet alleen. Er zijn nog twaalf andere bewoners. Tussen de 26 en 67 jaar. Een leuke groep. Een groep die veel dingen samen doet. Zo gaan ze naar de film. Een pretpark. Kijken films bij elkaar. En gaan soms samen naar de sportclub. Nieuwe bewoners worden snel opgenomen in de groep.

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Nieuwe bewoners worden snel opgenomen in de groep. Afhankelijk van je indicatie krijg je aangepaste begeleiding. Je krijgt de begeleiding die bij je past. Daar maken we samen duidelijke afspraken over. De afspraken schrijven we in het ondersteuningsplan. De begeleiding is niet altijd aanwezig.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.