Wonen zonder beperking

BurgerCoaching Begeleid wonen studio's in Waalwijk

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Er zijn 5 studio's in het pand met ieder een eigen voordeur en huisnummer (35 tot 40 m2). Elk studio heeft een badkamer, keuken, slaapgedeelte, woongedeelte en toilet. Daarnaast is er ook een gezamenlijke huiskamer waar de bewoner welkom is. Winkels, OV en andere faciliteiten op loopafstand. Je betaalt als huurder een all-in prijs. Dat wil zeggen dat je een huurprijs betaalt inclusief gas, water, elektra en servicekosten. Ook kom je met deze studio in aanmerking voor huurtoeslag wat de woning betaalbaar maakt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een grote algemene ruimte waar men gebruik van kan maken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

de beneden studio's beschikken over een tuin

Situering in wijk

Centrum

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig

Omschrijving

Wonen is natuurlijk veel meer dan alleen een dak boven je hoofd en een eigen voordeur. Bij BurgerCoaching hebben we vanaf 1 oktober a.s. studio's waarin jij je veilig, vertrouwd en beschermd voelt in het centrum van Waalwijk. We weten dat een eigen studio bijdraagt aan jouw zelfredzaamheid. Hier doe je als starter ervaring op (1 tot 2 jaar ervaring) op het gebied van zelfredzaamheid, zodat je uiteindelijk kunt doorstromen naar een eigen woning.

Je bent 18 jaar of ouder (18- 27 jaar) en hebt een lichte verstandelijke beperking. Je hebt voor wonen bij ons een indicatie nodig van je gemeente, of een persoonsgebonden budget (PGB). Als je kiest voor ons dan bespreken we samen welke indicatie nodig is. Jouw gemeente is hiervoor het aanspreekpunt. Hiernaast heb je een eigen inkomen en dagbesteding.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

5 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er is altijd de veiligheid van 24-uurs begeleiding in de nabijheid. Daarnaast krijgt iedere bewoner persoonlijke begeleiding die is ingepland op een manier en op tijden die passen bij die persoon en zijn/haar doelen. Wij werken niet met standaard oplossingen, maar voor ieder een passend plan. We werken met een klein team van professionele begeleiders. Elke bewoner heeft 1 vaste persoonlijk begeleiders die het aanspreekpunt is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.