Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Cannenburchstraat 20

Terug naar overzicht

Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Wil je graag gezellig samen met anderen wonen in een groepswoning of woon je liever alleen in een appartement? Samen gaan we op zoek naar de beste woonoplossing voor jou.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Algemene info Cannenburchstraat 20 is een groepswoning voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er kunnen zeven cliënten wonen op de Cannenburchstraat. Het gemeenschappelijke deel van de woning bestaat uit een gezamenlijke tuin, woonkamer, keuken en een washok waar een wasmachine en droger staat. Op de benedenverdieping bevinden zich twee kamers die beschikken over een gedeelde badkamer met douche, toilet en wastafel. Op de eerste verdieping zijn er vijf kamers met een eigen wasbak. Voor deze kamers zijn twee gezamenlijke badkamers beschikbaar met een douche en toilet. Dan bevind zich op de tweede verdieping nog een appartement. Deze heeft toegang tot een eigen woonkamer, twee slaapkamers, één badkamer en één toilet en toegang tot een balkon.

De Cannenburchstraat is een spiegelwoning. Aan de voorzijde ligt de Cannenburchstraat met daarachter de Goudesteinstraat. De doelgroep van de Goudesteinstraat is niet gelijk aan de Cannenburchstraat.

De begeleiding De woning is bedoelt als trainingshuis voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, die kunnen doorgroeien naar zelfstandig wonen (met begeleiding). Wanneer dit niet mogelijk is, wordt er samen gekeken naar een gepaste groepswoning. De jongeren die op de Cannenburchstraat wonen hebben een zinvolle dag invulling, zoals een (betaalde) baan of scholing en hebben behoefte om door te groeien naar een woonplek met meer zelfstandigheid. Hierbij hebben zij alleen wel ondersteuning en instructie op maat bij nodig. Doordeweeks is de begeleiding overdag aanwezig, op de momenten dat cliënten terugkomen van werk of school. En in het weekend is er 24-uur per dag iemand aanwezig. Ook is er elke nacht een nachtdienst op de woning.

De begeleiding is betrouwbaar, bereikbaar en toont respect. Er wordt veiligheid gecreëerd, belangstelling getoond en ondersteuning geboden. Duidelijkheid en inzicht geven is belangrijk. Dagelijks is er individuele aandacht om de dag door te nemen en zo de zelfredzaamheid te vergroten. Woonomgeving De woning ligt midden in een woonwijk. Direct naast de woning bevindt zich een dagbestedingslocatie, hier kunnen de bewoners overdag naartoe. Het winkelcentrum van Hellevoetsluis ligt op loopafstand.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.