Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Cavent Stougjeshof

Terug naar overzicht

Stougjeshof is een hofjescomplex met een beheerder. Er zijn 47 appartementen. Ze variëren in grootte (vanaf 30 m2), maar hebben allemaal een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Iedereen woont op zichzelf, maar je bent onderdeel van een veilige woongemeenschap. Je helpt elkaar, waar het kan.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Hofje met woningen op een begane grond en een eerste verdieping.

Indeling gemeenschappelijk deel

Kleine gemeenschappelijke ruimte. Gemeenschappelijke wasruimte. Gemeenschappelijke tuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Woonkamer, slaapkamer, douche/toilet, keukenblok.

Situering in wijk

Aan de rand van Poortwijk. Het openbaar vervoer is op loopafstand. Het gezellige winkelcentrum van Oud-Beijerland is op 2 km afstand (ongeveer een half uurtje lopen). De supermarkt is op 1,5 km afstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

In Oud-Beijerland ligt het unieke wooncomplex Cavent Stougjeshof. Dit hofjescomplex ligt op een rustige plek aan een dijk, aan de rand van het dorp. Er zijn 47 appartementen verdeeld over twee woonlagen, rondom een gezamenlijke binnentuin. De appartementen variëren in grootte (vanaf 30 m2), maar hebben allemaal een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Er zijn een aantal appartementen geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De Stougjeshof is drempelloos aangelegd dus geschikt voor rollators en scootmobielen. Er is een lift die je naar de galerij brengt. Alle woningen hebben energielabel A en op het dak liggen zonnepanelen.

Op de Stougjeshof woont iedereen op zichzelf, maar ben je onderdeel van een veilige woongemeenschap. Je helpt elkaar, waar het kan. Je ontvangt de begeleiding die je nodig hebt, maar helpt je buren met iets waar jij of iemand in je netwerk goed in bent. Wonen op de Stougjeshof is veilig wonen met elkaar, waarbij ook de familie en vrienden een belangrijke rol gaan spelen. Als jij niemand kent die jou ergens mee kan helpen, weet je buurman of buurvrouw vast wel zo iemand. Het is een veilig thuis voor de bewoners die in leeftijd variëren van 18 tot 80 jaar. Er is zorg voor elkaar, maar natuurlijk ook de mogelijkheid om je terug te trekken in je eigen appartement.

De Schuur is de groeps- en ontmoetingsruimte van en voor de bewoners. Het is een oude gerenoveerde schuur, die gezellig is ingericht met een keuken, een zithoek, tafels, een keuken en een bar. Het beheer is in handen van de bewoners zelf en er vinden allerlei activiteiten plaats.

Begeleiding
Elke bewoner heeft persoonlijke afspraken en vaste begeleidingsmomenten met een persoonlijke begeleider. Je ontvangt de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt. Op het terrein woont een beheerder, die het eerste aanspreekpunt is voor als er hulp nodig is. We werken samen met verschillende andere zorgorganisaties en partners in de Hoeksche Waard, waardoor we een groot zorgaanbod kunnen bieden.

Bewoners van de Stougjeshof betalen zelf de huur en krijgen daarnaast een aantal uur per week begeleiding vanuit de Wmo of Wlz (MPT of PGB).

Aantal bewoners

47

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Ondersteuning kan geboden worden vanuit de Wmo en de Wlz (MPT of Pgb).


Bewoners van de Stougjeshof hebben allemaal een clientplan waarin doelen beschreven staan waar zij aan willen werken en met wie. Dit kunnen begeleiders van Cavent zijn maar ook mensen uit het netwerk kunnen een rol hebben in het behalen van de doelen.


Iedereen krijgt zorg en ondersteuning naar behoefte.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.