Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking
Logo Co-Coon zorg en wonen

Co-Coon is een kleinschalige woongroep gelegen in de rustige en landelijke omgeving te Beekdaelen (Zuid-Limburg). Co-Coon biedt (woon)begeleiding aan mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking en/ of psychische stoornis. De zorg wordt geleverd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Woongroep Co-Coon bevindt zich in een rustige woonwijk te Beekdaelen (Nuth), midden in de samenleving. Het wooncomplex is huiselijk, sfeervol en veilig ingericht. Belangrijke voorzieningen zoals een winkelcentrum, arts, apotheek, trein- en busstation bevinden zich op loopafstand van de woonvoorziening.

Indeling gemeenschappelijk deel

De gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, de keuken en de ontspanningsruimte zijn zorgvuldig en huiselijk ingericht. In de gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich allerlei ontspanningsvoorzieningen. Rondom het pand bevindt zich een ruime tuin, die ter ontspanning dient, maar waar ook voor een deel eigen groente en fruit door de bewoners wordt verbouwd. Verder zijn er stallingen voor fietsen en bromfietsen aanwezig. In en rondom het pand is een snelle WIFI internetverbinding aanwezig. Faciliteiten: • Gezamenlijke woonkamer met TV • Grote leefkeuken • Wasruimte met wasmachine & droger • Diverse sanitaire voorzieningen (badkamers en toiletruimtes) • Fitnessruimte/ ontspanningsruimte/ • Spreekkamer • Slaapruimte medewerkers (eventuele slaapdienst) • Bergruimte • (afsluitbare)fietsstallingen & bergruimte

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De bewoners van Co-Coon huren een kamer die zij naar eigen smaak en inzicht mogen inrichten. Er is sprake van een all-in huurprijs, waarbij kosten als gas, water en licht, boodschappen, internet en TV etc. bij zijn inbegrepen. De kamers zijn voorzien van een wasbak met spiegel, kabel TV aansluiting en er bestaat de mogelijkheid om op de kamer een eigen koelkastje te krijgen, indien gewenst. De slaapkamers zijn ruim ruim en grotendeels voorzien van rolluiken.

Situering in wijk

Woongroep Co-Coon bevindt zich in een rustige en nette woonwijk te Beekdaelen (Nuth), midden in de samenleving. Belangrijke voorzieningen zoals het winkelcentrum, arts, apotheek, bushalte, station bevinden zich op loopafstand van de woonvoorziening. In de nabijheid bevinden zich prachtige wandel- en fietsroutes.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Co-Coon is een kleinschalig wooninitiatief die zorg en (woon)begeleiding biedt aan meerderjarigen mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking en/of een psychische stoornis. De zorg wordt geleverd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), op basis van een persoonsgebonden budget (pgb). Je thuis voelen in een veilige en huiselijke omgeving; dit vormt het uitgangspunt en fundering van onze zorg en begeleiding. Velen roepen het, wij doen het: Co-Coon levert maatwerk! Ieder mens is uniek en verdient persoonlijke aandacht. Kwaliteitszorg kan in onze optiek alleen gewaarborgd worden, wanneer de zorg en begeleiding wordt toegespitst op de wensen en de behoeften van de bewoner. Co-Coon stelt de bewoner centraal. In overleg met de cliënt, familieleden en andere betrokkenen gaan onze zorgprofessionals op zoek naar structuur en de ideale balans; om vervolgens het maximale uit het leven te halen. De kracht van Co-Coon • Kleinschalig • Persoonlijke aandacht • Maatwerk • Ruimte voor eigen inbreng • Midden in de samenleving • In balans

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

Onze zorgprofessionals staan dag en nacht voor onze bewoners klaar: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Co-Coon heeft de expertise in huis om mensen met een beperking op weg te helpen in het leven. Onze medewerkers beschikken over jarenlange werkervaring in de zorg en voelen feilloos aan wat iemand nodig heeft om stappen vooruit te zetten. In het team zijn o.a. een psychologe en ergotherapeut werkzaam. Door middel van een persoonlijke werkwijze en aandacht werken onze medewerkers aan het vergroten van de zelfredzaamheid.

Binnen het zorgconcept wordt een zekere mate van zelfstandigheid en motivatie verwacht. De bewoner doet zoveel mogelijk alles zelf. De begeleiders ondersteunen en helpen alleen wanneer het echt niet zelf lukt. Bewoners zijn onderdeel van de groep, beter gezegd: de familie. Wonen bij Co-Coon heeft veel weg van een gezinsleven. Bewoners onderhouden hun eigen kamer en gemeenschappelijke ruimtes, doen zelfstandig boodschappen en helpen met koken; waarbij gezonde voeding centraal staat. In de avond wordt er gezamenlijk aan tafel gegeten en wordt de dag samen doorgenomen.

Van bewoners wordt een bepaalde motivatie verwacht; waaronder (vrijwillige) deelname aan groeps- of bewegingsactiviteiten. Bewoners worden aangespoord om er een actief en gezond leven op na te houden. Co-Coon beschikt over een sportruimte met diverse fitnessapparaten. In de nabijheid bevinden zich bovendien prachtige wandel- en fietsroutes.

Bewoners krijgen van meerdere begeleiders ondersteuning. Na verloop van tijd wordt één begeleider aangewezen als persoonlijke begeleider (pb’er). Meestal is dit de persoon waar de bewoner de beste klik mee heeft. De pb’er helpt met specifieke hulpvragen omtrent werk, dagbesteding, opleiding, administratie etc. De pb’er voert individuele gesprekken in de huiselijk ingerichte spreekkamer en komt op voor de belangen van zijn/ haar cliënt, zowel binnen als buiten de woongroep.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.