Wonen zonder beperking

Co-Coon B.V.

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Ons huiselijk en sfeervol ingerichte woongroep bevindt zich midden in een woonwijk te Nuth in het prachtige Zuid-Limburg. Belangrijke voorzieningen zoals het winkelcentrum, arts, apotheek, bushalte, station bevinden zich op loopafstand van de woonvoorziening.OPMERKING: foto's van het pand worden zo spoedig mogelijk toegevoegd.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het pand bevinden zich een tiental slaapkamers, waarvan twee slaapkamers met een deur met elkaar zijn verbonden. Deze kamer zou ideaal zijn voor een koppel.

Het pand en de kamers zijn recentelijk opgeknapt en voorzien van nieuwe verf en nieuwe vloeren. De kamers zijn voorzien van een wasbak met spiegel en een koelkastje.

In het pand bevindt zich een gezamenlijke woonkamer, een grote (leef)keuken met kookeiland; en een ontspanningsruimte. In het pand bevinden zich alsmede diverse badkamers en sanitaire voorzieningen. In het pand is een wasruimte aanwezig. De woonkamer, keuken en wasruimte zijn voorzien van moderne apparatuur zoals: TV, wasmachine, droger, koelkast en fornuis. Rondom het pand bevindt zich een tuin met afsluitbare stalling van fiets- en bromfietsen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De slaapkamers zijn ruim ruim en voorzien van rolluiken. De kamers zijn eveneens voorzien van een wasbak, spiegel en koelkast. De bewoner kan de kamer naar eigen smaak en inzicht inrichten.

Situering in wijk

De huiselijk en sfeervol ingerichte woongroep bevindt zich aan De Ping 36 te Nuth, midden in een woonwijk. Belangrijke voorzieningen zoals het winkelcentrum, arts, apotheek, bushalte, station bevinden zich op loopafstand van de woonvoorziening. Co-Coon staat dus midden in de maatschappij. In samenspraak met omwonenden wil Co-Coon een meerwaarde zijn voor de buurt, bijvoorbeeld door omwonenden bij ons initiatief te betrekken.
Op die manier levert Co-Coon een positieve bijdrage aan de samenleving.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Co-Coon is een nieuw en kleinschalig wooninitiatief die zorg en (woon)begeleiding biedt aan meerderjarigen mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking en/of een psychische stoornis.Kleinschaligheid, persoonlijke zorg, aandacht en begeleiding. Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Een actieve en gezonde levensstijl. Dat zijn de pijlers waarop ons zorg- en woonconcept berust. Samen vormen zij de fundering van de zorg en de begeleiding die onze zorgprofessionals bieden en uitdragen. Daarnaast is er bij het vaststellen van het zorgplan en onze zorgmethodiek veel aandacht voor structuur, rust, samenhorigheidsgevoel en vooral ook gezelligheid. De insteek van Co-Coon is het vormen van één hechte en warme groep, waar iedereen zich thuis voelt.Vanuit een gezellig en veilig wooncomplex biedt Co-Coon zorg en begeleiding die met inspraak van de cliënt op hun wensen wordt afgestemd. Co-Coon stelt de cliënt weer centraal, zowel in de zorg, het wonen, als in de maatschappij.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

10 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.