Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

D1907, Dominicus 1907

Terug naar overzicht

Begeleid wonen in je eigen appartement maar samen met anderen. D1907, zelfstandige appartementen met tevens gezamenlijke woonkamers en keuken voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Zelfstandig appartement in een voormalig schoolgebouw midden in het centrum van Utrecht

Indeling gemeenschappelijk deel

D1907 biedt een loungehoek, eetkamers, keuken en een heerlijke binnentuin waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. In het gebouw is ook een appartement aanwezig waar 3 studenten wonen die, samen met de bewoners, gezellige activiteiten ondernemen. In een ander deel van het pand is een woning gerealiseerd voor een "huismoeder" die ervoor zorgt dat er altijd een kop thee klaar staat.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk appartement biedt een keuken met 2-pits inductiekookplaat en compleet ingerichte badkamer met douche, wastafel en toilet. Diverse appartementen bieden een entresol voor de slaapkamer, anderen bieden een slaapkamer gelijkvloers.

Situering in wijk

Midden in het centrum van Utrecht doch rustig gelegen in een zijstraat van de Mariaplaats.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Het wooninitiatief wordt gevestigd in de voormalige basisschool aan de Alendorpstraat in het centrum van Utrecht. Momenteel wordt het pand verbouwd en de eerste bewoners kunnen in oktober 2023 hun intrek nemen in hun nieuwe huis.

D1907 biedt 24-uurs zorg en begeleiding aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Gedurende de dag en avond verzorgt een team van professionals de begeleiding. In de nacht wordt er gebruik gemaakt van een bereikbaarheidsdienst. Bijzonder is dat er ook 3 studenten gaan wonen en een "huismoeder" die zorgt dat er altijd een luisterend oor bij een warm kopje thee.

De bewoners beschikken over een WLZ indicatie VG3, VG4 of GGZ wonen.

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

19 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Ondersteuning wordt verzorgd door een team van professionals die begeleiding bieden aan jongvolwassenen met een VG3, VG4 of GGZ Wonen indicatie.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.