Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking
Foto van locatie De Ark

De Ark biedt verslavingsbehandeling aan mannen met een verstandelijke beperking. Het verblijf is tijdelijk; er wordt toegewerkt naar doorstroming in de maatschappij.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De lichte, comfortabele en ruime appartementen (ca. 45 m2) van De Ark beschikken bijna alle over twee kamers. Een paar appartementen hebben één kamer of een Frans balkon. De tweekamerappartementen zijn voorzien van een eigen badkamer en een pantry in de woonkamer.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

De Ark ligt in een rustige, natuurrijke omgeving aan de zuidoostzijde van Dordrecht en maakt deel uit van het terrein van De Hoop. Op het terrein van De Hoop is een winkeltje, een restaurant en er zijn mogelijkheden voor ontspanning en sport. Winkelcentrum De Bieshof en station Dordrecht Stadspolders bevinden zich op loopafstand.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Ark is er voor mannen met een indicatie ZZP VG7 of een forensische titel. Ze zijn vastgelopen in hun leven, bijvoorbeeld door problemen in de (woon)omgeving, op het werk of in hun vrijetijdsbesteding. Als ze hulp zoeken vallen ze doorgaans tussen wal en schip, omdat de combinatie van een verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek niet past binnen de reguliere VG- of verslavingszorg. Bij De Ark kunnen deze mensen wél terecht. Van cliënten wordt verwacht dat zij de intentie hebben om te stoppen met het gebruik van alcohol en drugs (ten minste) vanaf de plaatsing. De cliënt moet in geval van een recente harddrugsverslaving eerst een detox-traject volgen, bij voorkeur in het motivatiecentrum van De Hoop ggz. Profila Zorg en De Hoop ggz bieden zorg vanuit een christelijke evangelische levensovertuiging waarbij iedere cliënt, ongeacht (culturele) achtergrond en levensovertuiging, welkom is.

Aantal bewoners

25

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Zeer intensief

Omschrijving

De 24-uurszorg is gericht op het aanleren of verstevigen van vaardigheden op het gebied van wonen, werken en gezond gedrag. De begeleiding helpt bij de dagelijkse gang van zaken, bij het vinden en volgen van een dagstructuur en het aanleren en behouden van vaardigheden. Iedere cliënt krijgt een persoonlijke begeleider, die ook de contacten met de ouders/vertegenwoordigers onderhoudt.

Ondersteunende begeleiding
De cliënt krijgt ondersteunende begeleiding bij:
* overzicht krijgen en houden over het huishouden;
* regelen van post-, geld- en bankzaken;
* ondersteuning bij het invullen van formulieren;
* achteruitgang voorkomen en leren omgaan met je beperkingen;
* gezond eten en bewegen.

Activerende begeleiding
De cliënt wordt (stap voor stap) getraind in het aanleren van vaardigheden en het vergroten van de zelfredzaamheid op onder meer de volgende gebieden:
* leren koken;
* reizen met het openbaar vervoer;
* omgaan met geld;
* sociale netwerk opbouwen en herstel van contacten;
* zelfzorg en hygiëne;
* zoeken naar nieuwe vormen van ontspanningen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.