Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Locatie 'De Birkt' in Soest is omgeven door veel natuur, maar tevens dichtbij het centrum van Soest en Amersfoort. Op deze locatie is er plek voor 16 bewoners waarbij 24/7 begeleiding aanwezig is. Elke bewoner heeft een eigen woon-/slaapkamer met badkamer en toilet. In totaal zijn er 3 keukens.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Op het terrein van de Birkt stond vroeger een hotel en een motel. Het hotel is omgebouwd tot kantoorruimte en in het motel wonen onze bewoners. Het verblijf bestaat uit 2 lange gangen met in elke gang 8 woon-/slaapkamers met eigen badkamer en toilet. Ook heeft elke gang een eigen keuken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op het terrein zijn 3 gemeenschappelijke keukens aanwezig. Eén aan het einde van de elke woongang en nog één in het café. Het is nooit druk in de keukens, maar mocht je toch de keuken even alleen tot je beschikking willen hebben dan kun je deze reserveren. De groepsmaaltijden worden 7 dagen in de week (met elkaar) gemaakt en aangeboden in de keuken van het café. Het café is een gezellige ruimte om samen te komen. Hier drink je gezellig een kopje koffie of thee en kijk je in de avond met jouw groepsgenoten tv, een film of een goede serie op Netflix. Ook worden hier verschillende spellen gespeeld. Bord-/kaartspellen maar soms ook op de PlayStation of er wordt een biljart of dart toernooi georganiseerd. Het café is ook de plek om de feestdagen met elkaar te vieren tenzij het mooi weer is dan gaan we lekker naar buiten. De Birkt heeft een grote tuin waar we veel gebruik van maken. Je vindt hier onze moestuin, tafeltennistafel, verschillende lekkere zitplekken en dan is er nog meer dan genoeg ruimte over voor een potje voetbal, badminton of andere activiteiten. Er is een ruime overdekte fietsen/brommer staling en voldoende parkeerplek.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De wooneenheden zijn 16 m2 en allemaal gelijkvloers. Je hebt een eigen slaap-/woonkamer en een eigen badkamer met toilet.

Situering in wijk

De Birkt is te vinden op het rustige terrein van ChiqCare woonzorg gelegen tussen de weilanden en het bos in Soest, net over de grens van Amersfoort. Vanaf onze locatie loop je zo het bos of de Soesterduinen in maar ook het centrum en de stations van Amersfoort en Soest zijn op fietsafstand. Er is voldoende parkeerplek aanwezig op het terrein en voor de deur is een bushalte aanwezig.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Op de Birkt is er plek voor 16 personen tussen de 18-70 jaar. Naast de individuele begeleidingsmomenten en groepsbegeleidingsmomenten kan er kan 24/7 beroep worden gedaan op zorg. Begeleiders werken van 07.30-23.00 uur in verschillende diensten en ’s nachts is er een slaapwacht aanwezig. Op het terrein van de Birkt vindt je ook onze dagbesteding 'DAC de Birkt'.

ChiqCare biedt zorg aan mensen die beschermd of begeleid willen wonen. We richten ons op mensen met een psychische of psychiatrische aandoening en/of licht verstandelijke beperking. ChiqCare is er voor iedereen die daar aan voldoet. Mensen waarbij verslavingsproblematiek of agressie op de voorgrond staat, passen niet binnen het beschermende karakter van onze zorgverlening. ChiqCare biedt woonbegeleiding altijd vanuit een vast team van begeleiders onder leiding van de orthopedagoog of gedragswetenschapper.

Kijk ook op www.chiqcare.nl

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Omschrijving

ChiqCare denkt niet in problemen of zorgvraagstukken. Onze Woonzorg is meer gericht op de positieve ontwikkeling van ieder mens. Onze aanpak in combinatie met veilig en zorgeloos wonen vormt de absolute fundering. We bouwen samen met cliënten aan een stevige basis en bouwen van daaruit een levenslooptrap naar geluk.

We stellen onze cliënten de vraag: Waar mogen wij jou blij mee maken? Het antwoord daarop vormt onze leidraad voor het organiseren van plezierig wonen, maar ook voor perspectieven op het gebied van werk, school, sport, financiën en hobby’s.

Wij bieden ondersteuning aan mensen met een zorgvraag. Dat er een diagnose is gesteld met indicatie is voor ons voldoende. Vervolgens gaan we met mensen in gesprek om te kijken welke zorg- en leefbehoeften er zijn. Daar passen we onze zorg op aan. Zorg op maat dus! Geluk is een belangrijk uitgangspunt in onze zorg op maat. En ook geluk kan voor iedereen iets anders betekenen. Daarom hebben we in het zorgplan, wat we samen met jou opstellen, veel aandacht voor dingen waar jij gelukkig van wordt.

De gedragswetenschapper/orthopedagoog maakt een afspraak met jou en je persoonlijk begeleider voor het opstellen van het zorgplan en volgt op afstand de voortgang van de begeleiding. Indien gewenst kunnen er afspraken worden ingepland met de gedragswetenschapper om gesprekken te voeren of behandeling te ontvangen.

Elke week heb je minimaal drie contactmomenten met je persoonlijk begeleider om te werken aan jouw zorgplandoelen. Daarnaast krijg je ook ondersteuning van de andere begeleiders. Dat kan één op één zijn of tijdens de groepsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijk boodschappenmoment, groepsmaaltijden, en een filmavond. Wij vinden het hartstikke gezellig als je hieraan meedoet maar niks is verplicht.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.