Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Droomhoeve

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

We hebben ons gezinshuis de naam DroomHoeve gegeven omdat wij het als onze taak zien om de jongeren te helpen bij het verwezenlijken van hun dromen. Dit doen wij in een prachtig verbouwde hoeve op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Woning

Omschrijving

We wonen in Espel in de Noordoostpolder op een mooi verbouwde boerderij. Jurie was werkzaam bij brandweer Flevoland in de functie van bevelvoerder en is sinds februari 2021 fulltime werkzaam in het gezinshuis. Heidy heeft in diverse functies bij s’Heerenloo veel ervaring opgedaan. De laatste jaren op de woongroep Droomhuis op de locatie Therese Schwartzestraat in Almere, in de functie van persoonlijk begeleider. In 2017 zijn we gezinshuis geworden onder de vlag van S’Heerenloo en met ingang van 1 mei 2020 zijn we zelfstandig verdergegaan als franchisenemer bij de Driestroom. Dit omdat wij vinden dat de gelden ten goede moeten komen aan de jeugdigen en omdat we vrijheid willen binnen zelfstandigheid als gezinshuis, zijn we onder franchise gegaan van Driestroom waar we nog vele jaren hopen ons gezinshuis te kunnen draaien.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

​Wij bieden een veilige plek aan jongeren voor wie dit niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Deze veilige plek betekend een plaats waar jongeren zichzelf kunnen zijn, zich bewust mogen worden van hun eigen identiteit en zich mogen ontwikkelen. Respect, humor en aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren vinden wij belangrijk. We bieden een luisterend oor en proberen in begrijpelijke taal antwoord te geven op hun vragen. Wij zien het als uitdaging om de jongeren praktische tips te geven in situaties die hun helpen zich verder te ontwikkelen.
We hebben ons gezinshuis de naam DroomHoeve gegeven omdat wij het als onze taak zien om de jongeren te helpen bij het verwezenlijken van hun dromen. Dit doen wij in een prachtig verbouwde hoeve op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Het gewone leven ervaren
Wij gaan ervan uit dat een jongere een uniek individu is met eigen mogelijkheden die net als ieder ander het gewone leven wil ervaren. Dat lijkt soms lastig door hun specifieke achtergrond of beperking. Door samen stappen te maken en tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van de jongere ontwikkelen we handvaten om mee te kunnen doen in het gewone maatschappelijk leven.

Verbinding
Wij vinden het belangrijk dat de verbinding met het eigen netwerk onderhouden wordt op een manier die aansluit bij de behoefte van de jongere. Ouders en familie zijn daarbij heel belangrijk. Tegelijkertijd bouwen we aan nieuwe relaties binnen en buiten ons gezinshuis. De ondersteuningsrelatie met ons als gezinshuisouders is essentieel voor de afname van stress en de verder ontwikkeling.

Ontwikkeling vanuit eigen kunnen
Wij besteden bij DroomHoeve aandacht aan de talenten van de jongeren. Door samen te werken en door de dagelijkse activiteiten worden competenties verder opgebouwd op een manier die past bij de persoon en die toewerkt naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Jongeren die ervaren dat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren, ontwikkelen een beter zelfbeeld en een betekenisvol bestaan.

Omschrijving

Professionele ondersteuning
Wij zijn professionals die een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie waarborgen. We hebben oog voor de signalen die de jongere afgeeft en reageren daar zo adequaat mogelijk op. Rust, Reinheid en Regelmaat zijn daarbij de kernbegrippen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.