Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Droomhoeve

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Het gezinshuis heeft de naam DroomHoeve gekregen omdat wij het als onze taak zien om de jongeren te helpen bij het verwezenlijken van hun dromen.  

Woning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

​Wij zijn Jurie en Heidy van den Berg. We hebben elkaar bij de vrijwillige brandweer leren kennen. We zijn in 1997 getrouwd en hebben vijf kinderen. We wonen in Espel op een verbouwde boerderij. Jurie -eerder werkzaam bij brandweer Flevoland - is sinds februari 2021 fulltime werkzaam in het gezinshuis. Heidy heeft bij s’Heerenloo veel ervaring opgedaan onder andere als persoonlijk begeleider. Het gezinshuis heeft de naam DroomHoeve gekregen omdat wij het als onze taak zien om de jongeren te helpen bij het verwezenlijken van hun dromen.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Gemiddeld

Omschrijving

​Wij bieden een veilige plek aan jongeren voor wie dit niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Een plaats waar jongeren zichzelf kunnen zijn, zich bewust mogen worden van hun eigen identiteit en zich mogen ontwikkelen. Respect, humor en aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren vinden wij belangrijk. We bieden een luisterend oor en geven in begrijpelijke taal antwoord op hun vragen. Wij gaan ervan uit dat een jongere een uniek individu is met eigen mogelijkheden die het gewone leven wil ervaren. Dat lijkt soms lastig door achtergrond of beperking. Door samen stappen te maken en tegemoet te komen aan de behoeften ontwikkelen we handvatten om mee te kunnen doen in het gewone maatschappelijk leven. Wij vinden het belangrijk dat de verbinding met het eigen netwerk onderhouden wordt op een manier die aansluit bij de behoefte van de jongere. Ouders en familie zijn daarbij heel belangrijk. Tegelijkertijd bouwen we aan nieuwe relaties. Wij besteden aandacht aan de talenten van de jongeren, die ontwikkelen een beter zelfbeeld en een betekenisvol bestaan. Wij zijn professionals met oog voor de signalen die worden afgegeven. We reageren daar zo adequaat mogelijk op. Rust, Reinheid en Regelmaat zijn voor ons kernbegrippen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.