Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Ouderinitiatief De Parel in Sprundel: wonen voor (jong)volwassenen met autisme/ASS en een verstandelijke beperking

Terug naar overzicht

De Parel is een kleinschalig woonintiatief in Sprundel (West-Brabant) dat woonruimte en 24/7 zorg biedt aan 16 (jong)volwassenen met een stoornis in het autisme spectrum en een verstandelijke beperking. De Parel biedt een prettige en veilige woonplek 'als thuis'.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het gebouw bestaat uit 2 woonlagen met ieder 8 volwaardige appartementen (45-50 m2) en een gemeenschappelijke ruimte. Er zijn 2 ruime tuinen, een (fietsen)berging en parkeerplaatsen op het terrein.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op elke woonlaag is een gemeenschappelijke, eigentijds ingerichte woonkamer met keuken. Hier ontmoeten bewoners elkaar en wordt gezamenlijk gekookt en gegeten. Er is een binnentuin en een ruime achtertuin. De bewoners kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke was- en droogruimte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ieder appartement (45-50 m2) heeft een ruime woonkamer met keuken en een aparte slaapkamer. Daarnaast is er in elk appartement een ruime badkamer met douche, wastafel en toilet. Elke bewoner beschikt over een eigen terras of balkon.

Situering in wijk

Het complex ligt aan de hoofdstraat van het dorp Sprundel. Winkels, openbare gebouwen en openbaar vervoer bevinden zich op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Parel is bedoeld voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een autisme spectrum stoornis en een verstandelijke beperking. Kandidaten met een verstandelijke beperking die geen diagnose autisme hebben maar die wel behoefte hebben aan een duidelijke structuur in het dagelijks leven, kunnen eveneens in aanmerking komen voor woonruimte binnen De Parel. Doorgaans is een WLZ-indicatie VG-4 of VG-6 van toepassing. De zorg bij De Parel is niet toegesneden op kandidaten met alcohol- of drugsproblemen of enige andere vorm van verslaving en op kandidaten met rustverstorend, intimiderend, agressief of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

ASVZ biedt 24-uurs zorg binnen De Parel. De begeleiding is er op gericht om zoveel mogelijk het normale leven te ervaren.
Gedragsregulering: binnen redelijke grenzen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.