Wonen zonder beperking

De Regenboog

Terug naar overzicht

Het is knus en gezellig wonen in de Regenboog Als je in de Regenboog in Brakel woont dan heb je een eigen appartement met een grote woon- slaapkamer, kitchenette, badkamer en toilet. Woon je beneden dan loop je van je woonkamer zo het terras op.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De Regenboog is ontstaan uit een ouderinitiatief en dat kun je merken. Er is een warme en betrokken sfeer. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd en er is twee keer per jaar een ouderavond. Vrijwilligers uit de buurt en van de kerk doen van alles met de bewoners. Er is ook pastorale zorg. Identiteit is belangrijk in de Regenboog.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Het is knus en gezellig wonen in de Regenboog

Als je in de Regenboog in Brakel woont dan heb je een eigen appartement met een grote woon- slaapkamer, kitchenette, badkamer en toilet. Woon je beneden dan loop je van je woonkamer zo het terras op. Dat is veilig want er staat een schutting omheen. Boven kijk je uit op de tuin of op de straat en kun je lekker zitten op het balkon. Er is een schuur die iedereen mag gebruiken. In de buurt zit een huisarts, de bank en er zijn winkels.

Op de Regenboog wonen veertien mensen. Er zijn twee groepen in de Regenboog met ieder een eigen ontmoetingsruimte met keuken. Eén groep is er voor mensen die veel verzorging nodig hebben. In de andere groep krijgen de bewoners hulp om zo zelfstandig mogelijk te leven. Je kunt leren schoonmaken, koken, wassen en douchen. Heb je hulp nodig dan krijg je dat. Je kunt alleen eten of samen met de groep.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Epilepsie, Gedragsproblematiek, Wondverzorging, Zorg voor mensen met een ernstige verstandelijke handicap, Zorg voor mensen met een matige verstandelijke handicap, Zorg voor mensen met een verstandelijke handicap, Zorg voor mensen met een zeer ernstige verstandelijke handicap

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.