Wonen zonder beperking

De Rozenkrans

Terug naar overzicht

Woon je nu nog thuis of ergens anders, maar ben je op zoek naar een plek om te wonen? Dan ben je van harte welkom bij de Rozenkrans! De Rozenkranskerk is verbouwd tot 33 woonplekken. De kerk ligt midden het dorp, dus alles is lekker dichtbij. Tegelijk is het een fijne, rustige plek om te wonen

Woning

Soort woning

Appartement, Seniorenwoning, Studio

Omschrijving

De locaties is gevestigd in de Rozenkranskerk gebouwd in 1929. De kerk is al jaren niet meer in gebruik en is nu verbouwd tot 33 fraaie zorgwoningen. Iedere woning beschikt over eigen sanitair en keuken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedereen heeft zijn eigen, nieuwe woning, maar we hebben ook 3 verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Daar kun je gezellig met elkaar kletsen of samen eten, als je daar zin in hebt. Verder is er een heerlijke gezamenlijke buitenruimte waar je buiten kunt zitten. Daarnaast is er ook dagbesteding op onze locatie. Er is een ook ruimte om de was te doen. Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelers en er is een lift aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Op de begane grond en eerste verdieping zijn de appartementen ongeveer 50 m2. Elk appartement heeft een woonkamer, keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer. Ook heeft elk appartement een berging met ruimte voor een wasmachine. Op de begane grond hebben de appartementen een eigen terrasje. Op de eerste verdieping hebben de appartementen een Frans balkon. Daarnaast zijn er 6 studio's. Hier is een woon-slaapkamer. Deze beschikken ook over een eigen badkamer en keuken.

Tweede verdieping Deze appartementen zijn wat kleiner, zo’n 32m2 en hebben een vide. Beneden zijn de keuken en de woonkamer. In de woonkamer is de trap die je naar de volgende verdieping brengt. Daar zijn de slaapruimte en de badkamer met plek voor een wasmachine. Deze appartementen hebben een balkon.

Situering in wijk

De Rozenkrans neemt een centrale plek in de wijk in. In de omgeving zijn winkels en het centrum is op loopafstand. Voor de locatie is een bushalte beschikbaar.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Jong en oud
Het leuke van deze locatie is dat er een leuke mix woont van oud en jong. Op de begane grond zijn er acht appartementen voor bewoners die wat ouder zijn en meer hulp nodig hebben. Ben je jong of kun je wat zelfstandiger wonen, dan woon je op de eerste (twaalf appartementen) of tweede verdieping (dertien appartementen). We bespreken met jou wat voor jou de beste plek is en welke begeleiding je nodig
hebt. Overdag is er begeleiding aanwezig en ’s nachts een slaapwacht. Ook kun je ondersteuning krijgen via DigiContact. Weet je wat fijn is? Als je na een tijdje meer of andere hulp nodig hebt, dan kan dat.

Aantal bewoners

33

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Enige

Omschrijving

Er is sprake van 24 uurs zorg. Er is een slaapdienst aanwezig. Op de locatie wordt zorg op maat geboden. Dit kan zijn op eigen appartement maar ook ondersteuning tijdens de gezamenlijke activiteiten zoals eten en koffiemomenten. Op deze locatie is een gedragsdeskundige betrokken. Echter de locatie is een VEB locatie. Indien je langdurige behandeling nodig hebt, dan wordt deze extern ingezet.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.