Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Zorgtafel, woning Kasteelstraat in St. Laurens

Terug naar overzicht
Logo De Zorgtafel

In een samenleving waar mensen steeds meer op zichzelf zijn aangewezen zetten wij met De Zorgtafel een stap vooruit. Wij bieden mensen die niet volledig voor zichzelf kunnen zorgen een warme, veilige omgeving om te wonen en te leven. Met zorg en ondersteuning, afgestemd op iedere bewoner.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Woning 2, Kasteelstraat St. Laurens 7 slaapkamers + 1 voor de 24-uurs dienst 3 badkamers 1 gezamenlijke leefruimte 1 grote keuken 1 eetruimte Wasruimte Hele grote tuin Schuur

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote woonkamer met een zit gedeelte met televisie, radio en game consoles Grote eettafel Grote keuken waar samen gekookt kan worden

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Slaapkamers met een bed, koelkast, kast en plaats voor eventueel een bankje of grote stoel.

Situering in wijk

Midden in een woonwijk

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking

Omschrijving

We zijn ons bij De Zorgtafel specifiek gaan richten op jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperkingen en daarbij psychosociale/ psychische problematiek en verslavingsproblematiek. Bij De Zorgtafel ervaren onze bewoners het huiselijke gevoel, een gevoel van veiligheid, vertrouwen en geborgenheid én open en transparante zorg. Omdat dit vaak een gemis is bij onze cliënten, hebben ze dit juist nodig om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Ieder mens wil als individu gezien en gehoord worden en vooral voor onze bewoners is het essentieel dat zij dit gevoel hebben. Dat er naar hen geluisterd wordt en ze zoveel mogelijk de regie weer over hun leven krijgen. Er is veiligheid en vertrouwen nodig om je te kunnen ontwikkelen en om psychisch leed te verwerken, om zelfvertrouwen te ontwikkelen om stabiele sociale relaties aan te kunnen gaan. Wij bieden elke cliënt maatwerk aan om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk kan meedraaien in de maatschappij.

Je kunt bij ons terecht met een WLZ, WMO of Jeugd (17+) indicatie. Ook bieden wij dagbesteding aan.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Zeer intensief

Omschrijving

De Zorgtafel biedt zorg aan volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, langdurige psychische klachten en/of een getraumatiseerd verleden. Dit doen wij in het kader van begeleid wonen of door ambulante zorg te leveren. Als je bij ons begeleid komt wonen betekent dit dat je komt te wonen in een van onze veilige en huiselijke 24-uurs voorzieningen. De woningen hebben ca. 7 bewoners en er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Als we jou ambulant begeleiden komen wij bij jou thuis en gaan we van daaruit met jou aan de slag.


De begeleiding is gericht op verschillende levensdomeinen, waaronder wonen, dag-invulling, vrije tijd, sport, financiën en vrienden/familie. De zorg wordt verricht door gekwalificeerd personeel. Je krijgt een eigen kamer en een vaste persoonlijke begeleider. Samen met deze persoonlijke begeleider wordt er gekeken naar jouw specifieke zorgbehoeftes en je situatie en mogelijkheden. Van hieruit wordt er een plan opgesteld voor de toekomst. Dit plan zal met regelmaat geëvalueerd en besproken worden met jou en met de betrokken personen om jou heen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.