Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Zorgtafel, woning Torenstraat in Serooskerke

Terug naar overzicht
Logo De Zorgtafel

In een samenleving waar mensen steeds meer op zichzelf zijn aangewezen zetten wij met De Zorgtafel een stap vooruit. Wij bieden mensen die niet volledig voor zichzelf kunnen zorgen een warme, veilige omgeving om te wonen en te leven. Met zorg en ondersteuning, afgestemd op iedere bewoner.

Woning

Omschrijving

Karakteristiek, vrijstaande woning in het rustige dorp Serooskerke. Indeling als volgt: Entree, portaal met brievenbus en meterkast, gang met bergkast, toilet met fonteintje, provisiekast en toegang tot de kelder. Aan de voorzijde een ruime kamer met keukenopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur. Op de begane grond zijn er drie ruime slaapkamers te vinden. Daarnaast een grote badkamer met douche, bad, wastafel, toilet en aansluiting voor de wasmachine en droger. Eerste verdieping: Overloop Badkamer met douche, toilet en wastafel. Aan de achterzijde gelegen ruime slaapkamer met flinke berging en keukenblok, aan de voorzijde nog 2 slaapkamers waarvan één met keukenblok. De achtertuin is gelegen op het noordoosten, er is een houten berging aanwezig. Aan de voorzijde is er voldoende ruimte om op eigen terrein te parkeren.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de grote woonkeuken is de gemeenschappelijke ruimte. Hier wordt samen gegeten en is er ruimte voor ontspanning

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Op de begane grond zijn er drie ruime slaapkamers met een bed, een kast en een koelkast. Op de begane grond bevind zich een grote badkamer met bad, douche en toilet. ook het washok bevind zich op de begane grond. Op de 1e verdieping zijn er meerdere slaapkamers waar een bed, een kast en een koelkast in staan. 1 slaapkamer heeft een eigen keukenblok op deze verdieping. Op de 1e verdieping is er een badkamer met douche, toilet en wastafel.

Situering in wijk

De woning bevind zich in het dorp.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

We zijn ons bij De Zorgtafel specifiek gaan richten op jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperkingen en daarbij psychosociale/ psychische problematiek en verslavingsproblematiek. Bij De Zorgtafel ervaren onze bewoners het huiselijke gevoel, een gevoel van veiligheid, vertrouwen en geborgenheid én open en transparante zorg. Omdat dit vaak een gemis is bij onze cliënten, hebben ze dit juist nodig om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Ieder mens wil als individu gezien en gehoord worden en vooral voor onze bewoners is het essentieel dat zij dit gevoel hebben. Dat er naar hen geluisterd wordt en ze zoveel mogelijk de regie weer over hun leven krijgen. Er is veiligheid en vertrouwen nodig om je te kunnen ontwikkelen en om psychisch leed te verwerken, om zelfvertrouwen te ontwikkelen om stabiele sociale relaties aan te kunnen gaan. Wij bieden elke cliënt maatwerk aan om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk kan meedraaien in de maatschappij.

Je kunt bij ons terecht met een WLZ, WMO of Jeugd (17+) indicatie. Ook bieden wij dagbesteding aan.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Zeer intensief

Omschrijving

De Zorgtafel biedt zorg aan volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, langdurige psychische klachten en/of een getraumatiseerd verleden. Dit doen wij in het kader van begeleid wonen of door ambulante zorg te leveren. Als je bij ons begeleid komt wonen betekent dit dat je komt te wonen in een van onze veilige en huiselijke 24-uurs voorzieningen. De woningen hebben ca. 7 bewoners en er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Als we jou ambulant begeleiden komen wij bij jou thuis en gaan we van daaruit met jou aan de slag.

De begeleiding is gericht op verschillende levensdomeinen, waaronder wonen, dag-invulling, vrije tijd, sport, financiën en vrienden/familie. De zorg wordt verricht door gekwalificeerd personeel. Je krijgt een eigen kamer en een vaste persoonlijke begeleider. Samen met deze persoonlijke begeleider wordt er gekeken naar jouw specifieke zorgbehoeftes en je situatie en mogelijkheden. Van hieruit wordt er een plan opgesteld voor de toekomst. Dit plan zal met regelmaat geëvalueerd en besproken worden met jou en met de betrokken personen om jou heen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.