Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Doelen 76 is een groepswoning voor vijf cliënten van middelbare schoolleeftijd tot begin 20 met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Cliënten beschikken over een redelijke vorm van zelfzorg, dienen open te staan voor begeleiding en hebben een fulltime daginvulling (school, werk of d...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Doelen 76 is een 24-uursgroepswoning, gelegen in een groene wijk van Breda, die plaats biedt aan vijf cliënten, waarbinnen de begeleiding gericht is op het uiteindelijk doorstromen naar een meer zelfstandige vorm van wonen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Alle cliënten hebben hun eigen kamer; douches en wc's worden gedeeld. De woning beschikt over een gezamenlijke woonkamer en keuken. Begane grond: - Twee slaapkamers - Badkamer - Toilet - Keuken - Woonkamer Eerste verdieping: - Drie slaapkamers - Badkamer met wc - Extra wc - Personeelsruimte

Situering in wijk

De woning Doelen 76 is gelegen aan de zuidkant van Breda in een groene omgeving. In een voormalige woonboerderij in de wijk Princenhage is een woning van Zuidwester gerealiseerd.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Doelen 76 is een groepswoning voor vijf cliënten van middelbare schoolleeftijd tot begin twintig jaar oud met een lichte- tot matige verstandelijke beperking. Deze cliënten beschikken over een redelijke vorm van zelfzorg, dienen open te staan voor begeleiding en hebben een fulltime daginvulling (school, werk of dagbesteding). Bij nieuwe cliënten kan enige vorm van gedragsproblematiek aanwezig zijn. Er wordt echter verwacht dat zij geen hevige, frequente lichamelijke agressie vertonen. De woning Doelen 76 biedt 24-uurszorg. Op het moment, dat cliënten naar school of werk zijn, is er op de woning geen begeleiding aanwezig.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Op Doelen 76 ligt de nadruk in het begeleiden op het aanleren van en ondersteunen bij vaardigheden en daarnaast op sturen, beschermen en inzicht geven. De begeleiding binnen de woning is afgestemd op de zorg- en begeleidingsvragen van de cliënten. Deze komen voort uit het zorgplan dat iedere cliënt heeft. De nadruk binnen de zorg en begeleiding ligt vooral bij het in stand houden en verder ontwikkelen van vaardigheden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.