Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Doelen 78 wordt bewoond door zeven (jong)volwassen mannelijke en vrouwelijke cliënten die functioneren op ZMLK-niveau. Cliënten hebben ondersteuning (sturing, controle en mogelijk training) nodig op het gebied van zelfredzaamheid. Daarnaast vragen zij begeleiding op sociaal en emotioneel gedrag.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Doelen 76 is een 24-uursgroepswoning, gelegen in een groene wijk aan de zuidkant van Breda.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de woning wordt gegeten in groepsverband en ook in de ochtend- en avonduren zijn de bewoners vaak in de gezamenlijke huiskamer te vinden waar televisie kan worden gekeken of een spelletje kan worden gedaan. Koffie en thee drinken gebeurt ook gezamenlijk. Iedere cliënt is vrij om zijn of haar vrije tijd op de eigen kamer door te brengen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere cliënt heeft zijn eigen kamer maar de douches en de wc's moeten met maximaal twee medebewoners worden gedeeld.

Situering in wijk

De woning Doelen 78 is gelegen aan de zuidkant van Breda in een groene omgeving. In een voormalige woonboerderij in de wijk Princenhage is een woning van Zuidwester gerealiseerd.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Doelen 78 wordt bewoond door zeven (jong)volwassen mannelijke en vrouwelijke cliënten die functioneren op ZMLK-niveau. De cliënten hebben ondersteuning, dat wil zeggen: sturing, controle en mogelijk training, nodig op het gebied van zelfredzaamheid. Daarnaast vragen zij begeleiding op sociaal, emotioneel en gedragsmatig gebied. Alle bewoners van Doelen 78 hebben hun dagbesteding bij dagcentra in Breda of omgeving.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiding binnen de woning is afgestemd op de zorg- en begeleidingsvragen van de individuele cliënt; deze vragen komen voort uit het zorgplan dat iedere cliënt heeft. De nadruk binnen de zorg en begeleiding ligt vooral bij het in stand houden en verder ontwikkelen van vaardigheden. Er wordt gestreefd naar het bieden van duidelijkheid en veiligheid, waardoor de kwaliteit van leven op niveau kan blijven. Door het bieden van structuur kan eventueel probleemgedrag worden beperkt. Cliënten die wonen op Doelen 78 dienen mobiel te zijn in verband met de toegankelijkheid van de woning. Zij dienen voorts een fulltime daginvulling te hebben.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.