Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis At Home

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Wij zijn Leonie en Jan Pieter Versteeg en samen met onze 3 kinderen zijn wij in september 2021 een gezinshuis gestart in Veenendaal.

Woning

Omschrijving

Ons gezinshuis staat aan de rand van de wijk Veenendaal-West met scholen, het bos en winkels in de buurt. Het gezinshuis is met de auto en het OV goed bereikbaar.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Wij zijn Leonie en Jan Pieter Versteeg en samen met onze 3 kinderen zijn wij in september 2021 een gezinshuis gestart in Veenendaal.
Vanuit onze jarenlange ervaring in het Speciaal Onderwijs en de (Jeugd) GGZ, vonden wij elkaar in onze gedeelde passie; het bieden van een thuis aan kinderen en jongeren die dat nodig hebben. Naast het bieden van stabiliteit, rust en regelmaat, hopen we weer wat positiviteit te brengen in het leven van kinderen en jongeren die het moeilijk hebben.

Wij willen van betekenis zijn door hen bij te staan in de moeilijke, vaak onduidelijke periode die ze doormaken en hopen ze weer zicht te geven op een mooie toekomst. Beetje bij beetje. Stap voor stap.

Hoewel wij een duidelijke christelijke overtuiging hebben en zijn betrokken bij een lokale kerk, is iedereen welkom. Het is wel duidelijk zichtbaar in ons doen en laten en we zijn daarop aanspreekbaar. We verwachten dat de aan ons toevertrouwde kinderen en jongeren en het netwerk om hen heen rekening houdt met onze normen en waarden, zoals wij dat ook naar hen doen.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Gemiddeld

Omschrijving

Waar staan wij voor:

Aandacht
Wanneer voel jij je gezien en gehoord? Bij At Home willen we graag weten wat je meemaakt. Hoe zag je schooldag er uit vandaag? Komt er een herinnering bij je bovendrijven? Is het een leuke of een grappige herinnering? Of maakt het je juist verdrietig als je ergens aan terugdenkt? Het is belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Als jij jouw verhaal kwijt kan en je gezien voelt dan zit je ook lekkerder in je vel.

Structuur
Voor iedereen is structuur belangrijk in het leven, dus ook voor jou. We eten altijd samen. Telefoons gaan van tafel zodat we tijd voor elkaar hebben en kunnen genieten van het eten. Natuurlijk is er vrije tijd of een eigen invulling van je tijd, daar hoort huiswerk natuurlijk ook onder, maar ook ontspannen tv kijken of lekker in de tuin spelen.

Ontspanning
Je hebt bij At Home jouw eigen kamer. Na een schooldag of een intensieve bezigheid wil je je ook wel eens lekker op je kamer zijn. Natuurlijk is het ook leuk om er op uit te trekken. We houden er van om lekker naar het bos te gaan. Samen gaan we op zoek naar activiteiten waar jij jouw energie en creativiteit in kwijt kan of juist iets wat je rust biedt. Zo vinden we samen met jou een zinvolle invulling van je dag.

Spelen
Houd jij ook zo van spelen? Of lekker kunnen rennen, springen en dansen? Bij At Home is er binnen en buiten voldoende ruimte om te bewegen. Er zijn schommels, een trampoline en in de zomer zetten we het zwembad op. Door te spelen, leren we elkaar kennen en leren we met elkaar om te gaan. Samen leuke (bord)spellen doen, met elkaar buiten spelen of knutselen. Of we gaan er samen op uit!

Samenleven
In het leven ben je niet alleen, al kan het wel soms zo voelen. Binnen At Home richten wij ons op samenwerken en samenleven. We wonen met zijn allen in huis, dus is het van belang om rekening met elkaar te leren houden. Belangrijk is om geduld te (leren) hebben, dan lukt het beter om aardig te kunnen zijn naar elkaar en elkaar te helpen. At Home helpt je om op een rustige manier jouw grens aan te geven. We helpen elkaar en werken met elkaar samen, bijvoorbeeld door voor het eten gezamenlijk de tafel te dekken en af te ruimen. Het huis is van ons allemaal en daarom hebben we hierin allemaal een taak.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.