Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Ark

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Vanuit onze geloofsovertuiging willen we iets kunnen betekenen voor anderen. Wij willen kinderen die de veiligheid van een gezin missen opvangen en begeleiden.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

​De naam van Driestroomhuis de Ark, heeft verschillende betekenissen. Heel vroeger heeft hier, op de plek waar wij nu wonen, een kerk gestaan met verschillende huizen eromheen. Op de grond waar dit huis nu staat, heeft ook een huis gestaan. Dit huis stond hoger gelegen dan de andere huizen en al snel kreeg het de naam de Ark.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

​​Wij zijn Harm en Jannie de Hoop. We wonen in Feanwâlden. Ons gezin bestaat uit drie volwassen kinderen en vijf pleegkinderen. Jannie heeft de Kleuterkweek en Pedagogische Academie gedaan. Ze heeft gewerkt in de kinderopvang en als jeugdwerkadviseur. Ze richt zich nu op de opvang van zorgkinderen. Harm is al 36 jaar werkzaam als timmerman. Hij combineert zijn werk in de bouw met dat als gezinshuisouder.

Vanuit onze geloofsovertuiging willen we iets kunnen betekenen voor anderen. Wij willen kinderen die de veiligheid van een gezin missen opvangen en begeleiden.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

​“Ieder kind is uniek”
In de opvoeding van kinderen vinden wij het belangrijk dat ieder kind uniek is. Wij kijken niet vanuit wat er niet goed gaat maar juist naar wat er wel goed gaat. Door dit positief te benaderen zorgen wij ervoor dat de kinderen kunnen groeien. Ook al zijn hier kleine stapjes voor nodig. Wij willen dat de kinderen volwassen mensen worden met eigen normen en waarden. Een eigen identiteit ontwikkelen en hun grenzen bewaken. We vinden het belangrijk dat deze kinderen in de toekomst gezonde relaties aan kunnen gaan. Deze kinderen krijgen mee dat ze waardevol zijn, ook al groeien ze op in een bijzondere gezinssituatie, ze mogen er zijn!

Wat kun je van ons verwachten?
een vaste dag structuur;
een eigen kamer, waar de kinderen zich terug kunnen trekken;
op groeien in een gezinssituatie;
het buitenleven staat centraal.

Voor wie?
WLZ (Wet langdurige zorg) en Jeugdwet
Verstandelijke beperking
Autisme Spectrum Stoornis
Foetaal Alcohol Syndroom (FAS)
Attention deficit hyperactivitity disorder (ADHD) Attention Devisit Disorder (ADD)
Moeilijk lerende kinderen
Kinderen met hechtingsproblematiek

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.