Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Ark

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

“Vanuit onze geloofsovertuiging zijn wij niet alleen op de wereld voor onszelf maar wij willen ook iets kunnen betekenen voor anderen.”

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Ruime vrijstaande woning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Heel vroeger heeft hier, op de plek waar wij nu wonen, een kerk gestaan met verschillende huizen er om heen. Op de grond waar dit huis nu staat, heeft ook een huis gestaan. Dit huis stond hoger gelegen dan de andere huizen en als snel kreeg het de naam de Ark. Het geloof is voor ons belangrijk, de Ark heeft voor ons ook een christelijke betekenis. Het verwijst naar de Ark van Noach.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

​Vanuit onze geloofsovertuiging zijn wij niet alleen op de wereld voor onszelf maar wij willen ook iets kunnen betekenen voor anderen. Onze eigen kinderen zijn volwassen en hebben in onze ogen een goede jeugd gehad. Maar dit is allemaal niet zo vanzelfsprekend. Wij willen de kinderen die, de veiligheid van een gezin, van een bereikbare ouder missen, opvangen en begeleiden. Zodat wij de liefde die ze in het begin gemist hebben en zo belangrijk is, binnen ons gezinshuis meegeven in de opvoeding. Hechting is hierin belangrijk. Hierbij houden wij altijd rekening mee waar het kind op dat moment aan toe is. Echter kunnen wij de rol van de biologische vader en moeder niet vervangen, maar wij kunnen wel de beschikbare en liefdevolle opvoeders zijn voor deze kinderen.
Wij vinden het in de opvoeding van deze kinderen belangrijk dat ieder kind uniek is. Wij kijken niet vanuit wat er allemaal niet goed gaat maar juist naar wat er wel goed gaat. Door dit positief te benaderen zorgen wij ervoor dat de kinderen kunnen groeien, ook al zijn hier kleine stapjes voor nodig.

Wij willen bereiken dat de kinderen die bij ons gezinshuis opgroeien, volwassen mensen worden met eigen normen en waarden. Dat ze een eigen identiteit ontwikkelen en hierbij eigen grenzen bewaken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat deze kinderen in de toekomst gezonde relaties aan kunnen gaan. Dat deze kinderen meekrijgen dat ze waardevol zijn, ook al groeien ze op in een bijzondere gezinssituatie, ze mogen er zijn!

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Tijdens het verblijf in ons gezinshuis kunnen de kinderen van ons verwachten:

vaste dagstructuur;
een eigen kamer, waar de kinderen zich terug kunnen trekken;
opgroeien in een gezinssituatie;
buitenleven staat centraal;
ieder kind is uniek!;

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.