Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Delta IJmuiden

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

De Delta is een kleinschalige woonvorm voor jong volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum. Binnen Delta kunnen mensen zolang blijven wonen zolang zij deze woonplek nodig hebben. De Delta is opgezet volgens het spettermodel en biedt 24/7 gespecialiseerde begeleiding.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Iedere bewoner binnen De Delta heeft een eigen appartement tot zijn/haar beschikking. Ieder appartement beschikt over een eigen woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met douche, wastafel, wc en wasmachine aansluiting. Ieder appartement beschikt over een balkon of tuintje. De Delta biedt 8 appartementen van ca. 50 m2 en een zorgwoning waar de gezinshuisouders wonen. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes. Op dit moment wordt er gewerkt aan een 9e plek; hiervoor zal een Tiny house worden geplaatst in de tuin van de Delta

Indeling gemeenschappelijk deel

De Delta biedt een grote gezamenlijke ruimte waar bewoners gebruik van kunnen maken, een kantoor, een gezamenlijke keuken, een gezamenlijke wasruimte incl. douche voor begeleiding en een gezamenlijk toilet. Aan de achterkant van De Delta ligt een gezamenlijke tuin waarin een fietsenhok is geplaatst en een tuinchalet waar vrijwilligers gebruik van kunnen maken. In de planning ligt voor volgend jaar start van een winkeltje.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De Delta ligt in een rustige woonwijk, dicht bij winkels, huisartsenpost, busverbindingen en de natuur.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

De Delta biedt woonplekken aan jong volwassenen waarvan sprake is van een stoornis in het autistisch spectrum, soms in combinatie met LVG en eventuele bijkomende problematiek. Daarnaast biedt De Delta ambulante begeleiding met, indien nodig, 24/7 beschikbaarheid achter de schermen.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

Aan de Delta is een behandelaar betrokken; gedragsdeskundige/behandel coördinator. Deze behandel coördinator denkt mee in de begeleiding welke er geboden wordt. In de begeleiding kan er intensief worden samen gewerkt met eventuele betrokken behandelaars die betrokken zijn bij cliënten.

Naast wonen biedt De Delta ook ambulante begeleiding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.