Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Schaapskooi

Terug naar overzicht

Wij bieden een thuis aan kinderen die om verschillende redenen niet bij eigen ouders kunnen opgroeien. Dit op een professionele wijze in een kleinschalige woonomgeving. Wij hebben een samenwerkingsverband met Stichting De Driestroom.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Wij zijn Wilco en Marjan van Vliet en wonen met onze 4 kinderen op een woonboerderij aan de rand van Voorthuizen. Onze dieren verblijven allemaal buiten. Doordat het heerlijk wonen is op deze plek genieten wij ook van het bezig zijn buiten in de tuin of in de schuren. Zomers gebruiken wij de vouwwagen als tijdelijk onderkomen op ons vakantie adres ergens in Europa. Wij hebben een hond, kippen, schapen met lammetjes, en een geit. Op ons erf is veel ruimte om te spelen, onder andere zijn er schommels, een trampoline, een plek om te voetballen en een volleybal veldje. Verder hebben we veel skelters en ruimte om hutten te bouwen. Ook zijn er verschillende instrumenten aanwezig om muziek te maken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Op 10 minuten fietsafstand is het trein station en de bushalte.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij bieden een thuis aan kinderen die om verschillende redenen niet bij eigen ouders kunnen opgroeien. Dit op een professionele wijze in een kleinschalige woonomgeving. Wij hebben een samenwerkingsverband met Stichting De Driestroom. Hierin staan duidelijke en heldere afspraken over zorgverlening op een professionele verantwoorde manier. Dit wordt getoetst en bewaakt vanuit De Driestroom

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Wat bieden wij:

Wij bieden een vaste dag en week structuur, veiligheid, warmte en betrokkenheid. Wij zien het gezin als de oefenkamer van de maatschappij. Wij richten ons op het vergroten van de sociale vaardigheden en de zelfredzaamheid van de kinderen. Ons uitgangspunt is daarbij om aan te sluiten bij de mogelijkheden en de eigenheid van het kind en dat wat goed gaat verder uit te bouwen. Wij vinden contact met de ouders van grote waarde en zullen zover als mogelijk samenwerken met de ouders. Bij de contacten met ouders, hulpverleners en voogden houden wij van een open en duidelijke communicatie. Wij willen kinderen de ruimte geven om kind te kunnen zijn en grenzen aan te geven daar waar nodig is.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.