Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Schaapskooi

Terug naar overzicht

Op de Veluwe kom je schaapsherders tegen die met hun kudde over de hei lopen. Elke avond gaan ze terug naar de Schaapskooi. Daar is bescherming, warmte en kan de kudde rusten. Dit vinden wij kenmerken voor ons gezinshuis. 

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

​De Schaapskooi ligt aan de rand van Voorthuizen. Doordat het heerlijk wonen is op deze plek genieten wij ook van het bezig zijn buiten in de tuin of in de schuren. Wij hebben een hond, kippen, schapen met lammetjes en een geit. Op ons erf is veel ruimte om te spelen, onder andere zijn er schommels, een trampoline, een plek om te voetballen en een volleybalveldje. Daarnaast hebben we skelters en ruimte om hutten te bouwen. Ook zijn er verschillende instrumenten aanwezig om muziek te maken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Op 10 minuten fietsafstand is het trein station en de bushalte.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

​Wij zijn Wilco en Marjan van Vliet. We wonen met onze kinderen op een woonboerderij aan de rand van Voorthuizen. We zijn gestart als pleeggezin en zijn later een gezinshuis geworden. Wij geloven in God die ons leven leidt zoals een herder voor zijn schapen zorgt.

Wij vangen kinderen op in de leeftijd tussen de 4 en 12 jaar met een IQ vanaf 70. Wij hebben ervaring met hechtingstrauma problematiek en de daaruit volgende gedragsproblemen. Wij bieden een vaste dag en week structuur, veiligheid, warmte en betrokkenheid. Wij zien het gezin als de oefenkamer van de maatschappij. Wij richten ons op het vergroten van de sociale vaardigheden en zelfredzaamheid van de kinderen. Ons uitgangspunt is om dat wat goed gaat verder uit te bouwen. Wij vinden contact met de ouders van grote waarde en zullen zover als mogelijk met hen samenwerken. Bij contacten met ouders, hulpverleners en voogden houden wij van een open en duidelijke communicatie. We willen kinderen de ruimte geven om kind te kunnen zijn en waar nodig grenzen aan te geven. Plaatsing in ons gezinshuis zal zorgvuldig worden bekeken. We houden rekening met onze eigen en onze gezinshuiskinderen. Omdat we de kinderen opnemen in ons gezin hebben we enkele contra-indicaties: gevaarlijk agressief gedrag; seksueel ontspoord gedrag; kinderen met een gedragsstoornis ODD en CD, waarbij geen enkele gewetensontwikkeling is; ernstig lichamelijk beperkte en MCG-kinderen.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

Wij bieden een vaste dag en week structuur, veiligheid, warmte en betrokkenheid. Wij zien het gezin als de oefenkamer van de maatschappij. Wij richten ons op het vergroten van de sociale vaardigheden en de zelfredzaamheid van de kinderen. Ons uitgangspunt is daarbij om aan te sluiten bij de mogelijkheden en de eigenheid van het kind en dat wat goed gaat verder uit te bouwen. Wij vinden contact met de ouders van grote waarde en zullen zover als mogelijk samenwerken met de ouders. Bij de contacten met ouders, hulpverleners en voogden houden wij van een open en duidelijke communicatie. Wij willen kinderen de ruimte geven om kind te kunnen zijn en grenzen aan te geven daar waar nodig is.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.