Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Schutse

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Wij zijn:
Louis Versteegen & Wilma van Goor en wij zijn al enkele jaren samen werkzaam in Gezinshuis de Schutse. Met twee vervangend gezinshuisouders, twee facilitair medewerksters en twee behandel coördinatoren zijn wij het team binnen de Schutse. De Schutse biedt de mogelijkheid voor een HBO-stageplek. Louis heeft een carrière bij Justitie afgerond, terwijl Wilma altijd heeft gewerkt binnen de (jeugd)hulpverlening. Samen hebben wij veel ervaring met crisisopvang van pubers en pleegzorg voordat we het gezinshuis zijn gestart.

Samen met maximaal 10 jongeren wonen we in een ontzettend mooi pand, gevestigd in Zaltbommel. Dit mooie pand was vroeger een oud weeshuis genaamd ‘’De Schutse’’ en stamt uit 1800. Er is erg veel ruimte binnen en buiten ons prachtige huis. Wij houden beide van dieren, momenteel hebben we er honden en kippen. We wonen en werken hier nu sinds 2011.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Enige

Omschrijving

Wij hebben binnen het gezinshuis plaats voor 4 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. De behandeling en begeleiding die wij de jongeren bieden, geeft hen de kans zich te ontwikkelen.
Op de bovenste etage zijn 3 appartementen waar plek is voor zelfstandigheidstraining vanaf 16 jaar. Het zoeken naar de mogelijkheden en uitdagingen van de jongere om te groeien naar zelfstandigheid, is een van de uitgangspunten. Hier sluiten we op aan en maken samen met onze gedragswetenschapper een behandelplan met concrete werkdoelen voor en met de jongere.
De Buren biedt zorg en ondersteuning voor maximaal drie (jong) volwassenen in zelfstandige appartementen. Het huis is gelegen naast gezinshuis De Schutse. Om een zo optimaal mogelijke situatie te creëren en de juiste ontwikkeling te stimuleren is er sprake van zoveel mogelijk zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid met altijd een achterwacht van het gezinshuis.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.