Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Het Kom-Fort

Terug naar overzicht

​Driestroomhuis Het Kom-Fort is niet alleen een thuis voor het “zorggezin”; Dave, Nicole, Ot, Saar, Fos Boet en Maan. Het is ook “thuis” voor mensen met een zorgvraag die daar wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

​Binnen het Kom-Fort kun je wonen in een beschermde omgeving. De reden om hiervoor te kiezen kan zijn omdat je een beperking hebt of andere problematiek, zoals een stoornis in het autistisch spectrum of (lichte) GZ problemen. In het Kom-Fort wonen mensen met heel verschillende zorgvragen. Voor iedere situatie bieden wij een passende oplossing.

Je woont hier in je eigen appartement, met je eigen woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en balkon. Je krijgt hulp en ondersteuning waar nodig. Dat ziet er voor iedereen anders uit. De één is veel beneden, de ander doet het liefst zoveel mogelijk zelf, met ondersteuning in het eigen appartement.

Overdag gaan de bewoners naar hun werk of dagbesteding.

Ook bieden wij ambulante zorg aan. Heb je behoefte aan zorg in je eigen omgeving? Ook dan bieden wij zorg op maat. Passend bij jouw vraag en persoonlijkheid.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

​Ook buiten het huis vinden wij het belangrijk om ons te verbinden. Bijvoorbeeld met de buurt, andere organisaties en het milieu. Zo hebben we met buren een mooie beleef-tuin aangelegd waarin jong en oud kunnen genieten van groen. En waar bloemen en planten zijn uitgekozen die aantrekkelijk zijn voor veel soorten insecten. Zo dragen we bij aan een gezonde leefomgeving en verbinden wij ons met de buurt. Verder kiezen we er voor om zoveel mogelijk lokaal en biologisch in te kopen. En zo de lokale boeren te steunen, en onze gezamenlijke voetafdruk te verkleinen. Op het Kom-Fort liggen ook een groot aantal zonnepanelen om zo ook zoveel mogelijk energie zelf op te wekken. Ook maken we duurzame keuzes als het gaat om scheiden van afval en omgaan met energie.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

​Driestroomhuis Het Kom-Fort is niet alleen een thuis voor het “zorggezin”; Dave, Nicole, Ot, Saar, Fos Boet en Maan. Het is ook “thuis” voor mensen met een zorgvraag die daar wonen. Ze willen zo gewoon mogelijk wonen in de wijk. Thuis is er ruimte om te ontspannen, te helpen met koken, samen te eten, op te ruimen en gezellig dingen te ondernemen. Maar er is ook ruimte om zelf dingen te doen. Iedereen is anders, dus binnen Het Kom-Fort bieden we de zorg aan op een manier die bij jou past.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

https://hetkom-fort.com/

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.