Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Het Kom-Fort

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Driestroomhuis Het Kom-Fort is het thuis voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking of een andere zorgvraag, die zoveel mogelijk “gewoon” willen wonen in de wijk. Overdag gaan bewoners naar hun werk of dagbesteding. Thuis is er ruimte om te ontspannen, te helpen met koken, samen te eten, samen op te ruimen, samen gezellig dingen te ondernemen. Maar er is ook ruimte om zelf dingen te doen. Je woont hier in je eigen appartement, met je eigen woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en balkon. Je krijgt hulp en ondersteuning waar nodig. En dat ziet er voor iedereen anders uit!

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De zorg die wij bieden is gestoeld op de gedachten dat het begin punt van goede begeleiding, een goede band moet zijn. Daarom werken wij ook met een klein team. De band die wij aan willen gaan met iedere bewoner, is een gelijkwaardige band. Bewoners krijgen zoveel mogelijk eigen regie. Dat betekend; keuzes maken over de dingen die je zelf kunt beslissen. Zonder uit het oog te verliezen dat een beperking hebben soms ook met zich meebrengt dat je sommige keuzes niet zelf kán maken, en dat je daar hulp bij nodig hebt. Hoe die hulp er uit ziet, en welke dingen je wel of niet zelf kan beslissen, dat is voor iedereen anders. De zorg is dus helemaal afgestemd op de bewoner. Rekening houdend met diens mogelijkheden, beperkingen en behoeften.
Ook buiten het huis vinden wij het belangrijk om ons te verbinden. Bijvoorbeeld met de buurt, andere organisaties en het milieu.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.