Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Hoppipolla

Terug naar overzicht

Onze specialisatie ligt, ongeacht de intelligentie cq. verstandelijke beperking, op het gebied van Autisme Spectrum Stoornissen, ADHD, en aanverwante (psychische) problematiek zoals een ontwikkelingsachterstand of hechtingsstoornis.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De kinderen die bij ons komen wonen zullen tot zij de volwassen leeftijd van 18 jaar hebben bereikt bij ons blijven. Daarna wordt het vervolgtraject bekeken, wellicht dat wij daar ook nog iets in kunnen betekenen in begeleid (zelfstandig) wonen. We werken momenteel aan een 18+ traject Wonen met Dagbesteding Groen en Dier op loopafstand van onze huidige plek.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Onze specialisatie ligt, ongeacht de intelligentie cq. verstandelijke beperking, op het gebied van Autisme Spectrum Stoornissen, ADHD, en aanverwante (psychische) problematiek zoals een ontwikkelingsachterstand of hechtingsstoornis. Uiteraard wordt externe therapie zoals speltherapie, fysiotherapie of logopedie etc. ingezet als dat nodig blijkt. Door een nauwe samenwerking, waarin wij de therapie binnen de gezinssituatie kunnen voortzetten, geniet het kind van een optimale behandeling.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Wij staan met z’n tweeën 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar als (gezinshuis)ouder. De kinderen groeien niet alleen op in ons eigen gezin, ze delen ook onze familie en kennis- en vriendenkring.

Aangevuld door één stagiaire per stageperiode hebben wij een 24/7 beschikbaarheid voor alle kinderen.
De kinderen hebben dag in dag uit met ons drieën te maken. Zij leren zo de eenduidige huisregels, en regels voor ieder kind op zich, snel kennen. De gezamenlijke regels zijn makkelijk te overzien voor iedereen en onderling vormt dat al snel voor een constante voorspelbaarheid.
De dagstructuur, die bewust in bepaalde activiteiten is opgedeeld onder Roos en Roel, is een vaste constante en geeft de kinderen de nodige rust.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.