Wonen zonder beperking

Driestroomhuis In Nij Begjin

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Driestroomhuis In Nij Begjin is gevestigd in Suwâld en bevindt zich op Noorderend 14. Het gezinshuis is een omgebouwde woonboerderij die voorzien is van 7 slaapkamers. Zeven kinderen is dan ook het maximale aantal cliënten die het gezinshuis kan opvangen.
De boerderij wordt omringd door een grote partij aan grasvelden die uitermate geschikt zijn als speelgelegenheden voor de kinderen! Er is dan ook een grote trampoline en een groot speeltoestel aanwezig. Er is een grote paardenbak waar de kinderen les kunnen krijgen op onze pony. Daarnaast zijn er vogelkooien waar kleurige en fleurige vogels in gehouden worden. De grote ruimtes bieden veel mogelijkheden voor de kinderen om fijn buiten te spelen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gezinshuis kent een grote Living wat de spil van het huis is. In deze ruimte speelt zich het grootste gedeelte van de dag af. De Living heeft een speelhoek met een computer, een televisie, playstation en véél speelgoed. De Living is ook voorzien van een ruime keuken waar de kinderen hun ontbijt, lunch en avondeten krijgen. Ook bevindt zich in het huis een voorkamer (deze voorkamer noemen wij het “voorhuis”) en een eetkamer (dit noemen wij de kleine keuken). De kleine keuken gebruiken wij onder andere voor: dagbesteding, werkoverleggen, kantoor en vergaderruimte.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Suwâld is een rustig dorp met ongeveer 660 inwoners. Suwâld ligt nabij twee grote dorpen: Hurdegaryp en Burgum, die beide van alle gemakken zijn voorzien. Vanuit de tuin van het gezinshuis is de stad Leeuwarden te zien en die is dan ook op een fietsafstand van 6 kilometer

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Het gezinshuis is voor kinderen met een licht verstandelijke handicap en met een VG-indicatie. De doelgroep bestaat uit kinderen van 7 tot 16 jaar (bij plaatsing) met een VG indicatie en kinderen met een financiering vanuit de Jeugdwet. In Nij Begjin richt zich op kinderen met een verstandelijke beperking die om uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen en voor wie kleinschalig wonen heel goed zou zijn. Wij zien graag een gemêleerde groep kinderen m.b.t. hun leeftijd, geslacht en hun eigen zelfredzaamheid. Zo kunnen sociale vaardigheden worden gestimuleerd door elkaar te helpen. Voor een aantal kinderen zal het gezinshuis belangrijke voordelen kunnen bieden boven een woongroep. Speciaal geldt dit voor kinderen die gebaat zijn bij een klein, overzichtelijk en stabiel opvoedingsklimaat, weinig verschillende begeleiders, nooit een gezin gekend hebben en/of een identificatiefiguur nodig hebben. Jonge kinderen met hechtingsproblematiek kunnen bijzonder gebaat zijn bij een gezinshuis als die van ons. De kinderen wonen in het gezinshuis, ze zijn hier 24/7 dit verblijf is inclusief behandeling.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Iedere cliënt heeft een eigen hulpverleningsplan (Individueel begeleiding-/behandelplan). Het hulpverleningsplan garandeert continuïteit en samenhang en maakt duidelijk welke en wanneer de gestelde doelen worden bereikt met welke middelen. Naast de inzet van het milieu worden voor specifieke behandeldoelen (externe) behandelaars ingezet. 

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.