Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis In Nij Begjin

Terug naar overzicht

In Nij Begjin wordt gerund door Jaap en Jannie Keizer en zijn in 2015 begonnen met het gezinshuis en hebben veel ervaring opgedaan met het opvoeden en begeleiden van kinderen met een licht verstandelijke beperking. 

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Driestroomhuis In Nij Begjin is gevestigd in Suwâld en bevindt zich op Noorderend 14. Het gezinshuis is een omgebouwde woonboerderij die voorzien is van 7 slaapkamers. Zeven kinderen is dan ook het maximale aantal cliënten die het gezinshuis kan opvangen. De boerderij wordt omringd door een grote partij aan grasvelden die uitermate geschikt zijn als speelgelegenheden voor de kinderen! Er is dan ook een grote trampoline en een groot speeltoestel aanwezig. Er is een grote paardenbak waar de kinderen les kunnen krijgen op onze pony. Daarnaast zijn er vogelkooien waar kleurige en fleurige vogels in gehouden worden. De grote ruimtes bieden veel mogelijkheden voor de kinderen om fijn buiten te spelen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gezinshuis kent een grote Living wat de spil van het huis is. In deze ruimte speelt zich het grootste gedeelte van de dag af. De Living heeft een speelhoek met een computer, een televisie, playstation en véél speelgoed. De Living is ook voorzien van een ruime keuken waar de kinderen hun ontbijt, lunch en avondeten krijgen. Ook bevindt zich in het huis een voorkamer (deze voorkamer noemen wij het “voorhuis”) en een eetkamer (dit noemen wij de kleine keuken). De kleine keuken gebruiken wij onder andere voor: dagbesteding, werkoverleggen, kantoor en vergaderruimte.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Woonkamer (living), voorkamer (voorhuis), eetkamer (kleine keuken), badkamer (voor gezamenlijk gebruik), 7 slaapkamers (iedereen beschikt over een eigen slaapkamer).

Situering in wijk

Suwâld is een rustig dorp met ongeveer 660 inwoners. Suwâld ligt nabij twee grote dorpen: Hurdegaryp en Burgum, die beide van alle gemakken zijn voorzien. Vanuit de tuin van het gezinshuis is de stad Leeuwarden te zien en die is dan ook op een fietsafstand van 6 kilometer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij zorgen ervoor dat alle dagelijkse zaken binnen het gezinshuis lopen en nemen alles in ogenschouw. Wij worden ondersteund door een facilitair medewerker, een pedagogisch medewerker, een persoonlijk begeleider en een HBO stagiaire. De medewerkers helpen in de dagelijkse begeleiding en verzorging van de kinderen en organiseren de dagbesteding in het gezinshuis. Tijdens de dagbesteding wordt er gewerkt aan verschillende educatieve thema’s. De activiteiten die plaatsvinden worden zoveel mogelijk uitgevoerd binnen deze thema’s. Dit zijn bijvoorbeeld knutselactiviteiten, verschillende actieve sport en spelactiviteiten, paarden coaching en dagjes weg.

Tijdens begeleiding wonen en dagbesteding wordt er gewerkt aan de behandelplannen van de kinderen, hierin staan zowel de behandeling als de dagbesteding en de individuele doelen en werkplannen beschreven.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

o (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

We maken gebruik van verschillende methodieken. Vooraf moet worden gezegd dat de methodieken vrij worden gebruikt en afhankelijk van de zorg en het kind gekeken wordt welke methode werkt of welke combinatie van methodieken werken. Elk kind is anders en heeft een andere benadering nodig. Dit doen we dan ook in goed overleg met onze gedragswetenschapper Iris Walstra, ouders en/of voogden. Het kan ook zo zijn dat er na een tijd blijkt dat een andere aanpak beter zal werken en dat zijn we vrij om daar in te schakelen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.