Wonen zonder beperking

Driestroomhuis In Nij Begjin

Terug naar overzicht

In Nij Begjin wordt gerund door Jaap en Jannie Keizer. Beide professioneel jeugdwerker en SKJ geregistreerd. Zij beschikken over een helikopterview en zijn 24 uur beschikbaar voor de kinderen. Tijdens begeleiding wonen en dagbesteding wordt er gewerkt aan doelen van de kinderen.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Driestroomhuis In Nij Begjin is gevestigd in Suwâld en bevindt zich op Noorderend 14. Het gezinshuis is een omgebouwde woonboerderij die voorzien is van 7 slaapkamers. Zeven kinderen is dan ook het maximale aantal cliënten die het gezinshuis kan opvangen.
De boerderij wordt omringd door een grote partij aan grasvelden die uitermate geschikt zijn als speelgelegenheden voor de kinderen! Er is dan ook een grote trampoline en een groot speeltoestel aanwezig. Er is een grote paardenbak waar de kinderen les kunnen krijgen op onze pony. Daarnaast zijn er vogelkooien waar kleurige en fleurige vogels in gehouden worden. De grote ruimtes bieden veel mogelijkheden voor de kinderen om fijn buiten te spelen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gezinshuis kent een grote Living wat de spil van het huis is. In deze ruimte speelt zich het grootste gedeelte van de dag af. De Living heeft een speelhoek met een computer, een televisie, playstation en véél speelgoed. De Living is ook voorzien van een ruime keuken waar de kinderen hun ontbijt, lunch en avondeten krijgen. Ook bevindt zich in het huis een voorkamer (deze voorkamer noemen wij het “voorhuis”) en een eetkamer (dit noemen wij de kleine keuken). De kleine keuken gebruiken wij onder andere voor: dagbesteding, werkoverleggen, kantoor en vergaderruimte.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Woonkamer (living), voorkamer (voorhuis), eetkamer (kleine keuken), badkamer (voor gezamenlijk gebruik), 7 slaapkamers (iedereen beschikt over een eigen slaapkamer).

Situering in wijk

Suwâld is een rustig dorp met ongeveer 660 inwoners. Suwâld ligt nabij twee grote dorpen: Hurdegaryp en Burgum, die beide van alle gemakken zijn voorzien. Vanuit de tuin van het gezinshuis is de stad Leeuwarden te zien en die is dan ook op een fietsafstand van 6 kilometer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Het gezinshuis is voor kinderen met een licht verstandelijke handicap en met een VG-indicatie. De doelgroep bestaat uit kinderen van 10 tot 18 jaar (bij plaatsing) met een VG-indicatie en kinderen met een financiering vanuit de Jeugdwet. In Nij Begjin richt zich op kinderen met een verstandelijke beperking die om uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen en voor wie kleinschalig wonen heel goed zou zijn.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

In het gezinshuis zijn we 24 uur per dag en 7 dagen per week aanwezig. Er wordt de warmte van een gezin, structuur en veiligheid geboden. Ook werken de kinderen aan hun persoonlijke doelen die staan beschreven in Mijn Plan en wordt er dagbesteding gegeven. Tijdens de dagbesteding wordt er gewerkt aan verschillende educatieve thema's, maar ook zijn er knutsel, sport- en spelactiviteiten en dagjes weg. De gezinsouders worden ondersteund door pedagogisch medewerkers, stagiaires, een gedragswetenschapper, therapeuten en psychiaters.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.