Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Kien

Terug naar overzicht

​KIEN richt zich op ouders met een beperking, die al kinderen hebben of die een baby verwachten. Te denken valt aan onder andere LVB, belast verleden, trauma en/of milde psychiatrische problematiek. Dit kunnen zowel meerderjarige als minderjarige ouders zijn, alleenstaand of samenwonend.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

​In ons huis zijn 6 appartementen. Elk appartement beschikt over een eigen woonkamer en slaapkamer. Er zijn drie badkamers. Een badkamer gebruik je samen met een andere bewoner.
Er is een gezamenlijke woonkeuken voor de bewoners. Elke appartement is volledig ingericht. Wij hebben verder alles wat er nodig is voor kinderen van 0-3 jaar. Dit is de plek waar gekookt wordt en waar je elkaar kan ontmoeten. De gezamenlijke woonkeuken is het centrale deel van ons huis. Aan de ene kant zit het woonhuis van ons gezin en aan de andere kant zijn de appartementen voor de moeders en kinderen.Driestroomhuis KIEN is gevestigd te Goutum, een dorpje dat direct tegen Leeuwarden aan ligt. Het gezinshuis staat midden in het dorp, maar beschikt toch over veel privacy door de grote tuin er om heen. We willen met ons driestroomhuis deel uitmaken van het dorpsleven en streven ernaar om mee te doen met activiteiten of zelf activiteiten te organiseren. Op fietsafstand zijn verschillende voorzieningen aanwezig zoals een supermarkt, Hema, winkelstraat en zorgcentrum met huisarts, apotheek en verloskundigenpraktijk. Verder is er een kinderdagverblijf in het dorp zelf op loopafstand. Heel veel voorzieningen van de stad Leeuwarden, zoals een bus- en treinstation, het ziekenhuis, ROC’s en vrijwilligersorganisaties, zijn goed bereikbaar op de fiets.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Overig

Omschrijving

​Kien biedt 24-uurs opvang voor ouder(s) en kind nabij ons gezin. Dit kan kortdurend of langer durend zijn. Bij beide varianten staat het belang en dus het toekomstperspectief van het kind centraal.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

Je kindje verzorgen en opvoeden is niet altijd gemakkelijk, zeker niet als er problemen en zorgen spelen in je leven. Zo kan het zijn dat je verstandelijk beperkt bent of last hebt van psychische problemen. Of je hebt schulden, problemen met je familie of je hebt erge dingen meegemaakt in je leven waardoor het al lastig is om voor jezelf te zorgen. Als er dan een kindje wordt geboren, kan het heel ingewikkeld zijn om daar goed voor te zorgen en je verantwoordelijkheid te nemen. Dan is het fijn als je mensen om je heen hebt die je kunnen helpen. Bij KIEN gaan we op zoek naar die mensen, die jou kunnen ondersteunen, ook na je verblijf bij KIEN

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.