Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Kien

Terug naar overzicht

Kien is een 24-uurs opvang voor ouder(s) en kind nabij ons gezin. Dit kan kortdurend of langdurend zijn. Bij beide varianten staat het belang en dus het toekomstperspectief van het kind centraal.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

​In ons huis zijn 6 appartementen. Elk appartement beschikt over een eigen woonkamer en slaapkamer. Een badkamer gebruik je samen met een andere bewoner. Er is een gezamenlijke woonkeuken voor de bewoners. Elke appartement is volledig ingericht. Verder hebben wij alles wat er nodig is voor kinderen van 0-3 jaar. De gezamenlijke woonkeuken is het centrale deel van ons huis. Aan de ene kant zit het woonhuis van ons gezin en aan de andere kant zijn de appartementen voor de moeders en kinderen.Driestroomhuis KIEN is gevestigd te Goutum, een dorpje dat direct tegen Leeuwarden aan ligt. Het gezinshuis staat midden in het dorp, maar beschikt toch over veel privacy door de grote tuin er om heen. We willen met ons driestroomhuis deel uitmaken van het dorpsleven en streven ernaar om mee te doen met activiteiten of zelf activiteiten te organiseren.

Op fietsafstand zijn verschillende voorzieningen aanwezig zoals een supermarkt, Hema, winkelstraat en zorgcentrum met huisarts, apotheek en verloskundigenpraktijk. Verder is er een kinderdagverblijf in het dorp zelf op loopafstand.

Heel veel voorzieningen van de stad Leeuwarden, zoals een bus- en treinstation, het ziekenhuis, ROC’s en vrijwilligersorganisaties, zijn goed bereikbaar op de fiets.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Overig

Omschrijving

​Kien richt zich op ouders met een ondersteuningsvraag, die al kinderen hebben of die een baby verwachten. Te denken valt aan onder andere LVB, belast verleden, trauma en/of milde psychiatrische problematiek. Dit kunnen zowel meerderjarige als minderjarige ouders zijn, alleenstaand of samenwonend.
Wij, Gerwin en Minke, doen vaak dingen die lijken op wat “ouders” doen in een gezin. We geven adviezen, zijn soms streng, maken plezier, maar vinden je vooral belangrijk. Je ziet ook andere gezinnen die wonen bij Kien. Soms kan je daar goede dingen van leren maar soms zie je ook hoe je het zelf niet wil doen. Bij Kien volgt iedereen een leertraject. Je bent hier om je te ontwikkelen. Wij zorgen voor een veilige leeromgeving. Want onveiligheid geeft stress. We hebben geduld, maar zijn ook eerlijk. We vertellen wat we vinden en wat we doen. We doen dat respectvol en vinden je altijd belangrijk. Net als in een gewoon gezin maken mensen wel eens ruzie of is er onenigheid. Wij gaan dat dan samen oplossen en ervan leren. Op een manier die goed is. Dat doe je namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook als voorbeeld voor je kindje.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

​Wij zijn Gerwin en Minke van Dam, getrouwd en hebben vier kinderen. Voordat we Kien begonnen, werkte Gerwin in het onderwijs en Minke in de Jeugdzorg. Kien is een 24-uurs opvang voor ouder(s) en kind nabij ons gezin. Dit kan kortdurend of langdurend zijn. Bij beide varianten staat het belang en dus het toekomstperspectief van het kind centraal.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.