Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Oso Lobi

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Kinderen hebben recht op een zo normaal mogelijk gezinsleven. Een kind hoort bij de ouders thuis te wonen. Wanneer dit door omstandigheden thuis of door factoren bij het kind zelf niet mogelijk is, willen wij deze de kans bieden om in ons huis op te groeien.’’

Woning

Omschrijving

Ons huis staat in de Achterhoek. Goed bereikbaar met de trein en auto. Middelbaar en speciaal onderwijs is voor de jongeren goed te bereiken op de fiets.
Het Zelf-huis met als doel, net even wat meer loskomen van de gezinssetting en de structuur van het gezinshuis en te oefenen met zelfstandigheid. Dit zijn 3 kamers en de keuken, woonkamer en sanitair zijn gemeenschappelijk. De jongeren die er wonen hebben nog wel de nabijheid van het gezinshuis nodig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Ons huis staat in de Achterhoek. Goed bereikbaar met de trein en auto. Middelbaar en speciaal onderwijs is voor de jongeren goed te bereiken op de fiets.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Psychische beperking

Omschrijving

​Concreet voor ons gezinshuis 'Oso Lobi' betekent dit dat wij 6 verblijfsplaatsen bieden in ons gezinshuis. Plekken voor kinderen/jongeren die in hun ontwikkeling bedreigd worden en niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Zij hebben van Jeugdbescherming een verblijfsindicatie gekregen of hebben een WLZ-verblijfsindicatie. De zorg wordt geboden door ons, als gezinshuisouders. In het gezinshuis leiden wij ook stagiaires op tot nieuwe professionals.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

​Ieder mens heeft aandacht nodig. De één soms net iets meer dan de ander. Wij bieden de kinderen een veilige woonsituatie waarin ze tot rust kunnen komen en gewoon kind mogen zijn. Wij geven ze de mogelijkheid en het vertrouwen om hun talenten en kwaliteiten te ontdekken en te ontplooien. Daardoor wordt het kind in staat gesteld eigen keuzes te maken. Je mag jezelf zijn en je eigen leven richting geven. (Wat vind ik leuk? Waar hou ik van?) De kinderen hebben een onzichtbare band met hun eigen ouders en familie, welke, ondanks alles, diep en loyaal is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.