Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Oso Lobi

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Wij vinden dat Kinderen het recht hebben op een zo normaal mogelijk gezinsleven. Een kind hoort bij de ouders thuis te wonen. Wanneer dit door omstandigheden thuis of door factoren bij het kind zelf niet mogelijk is, willen wij deze de kans bieden om in ons huis op te groeien.

Woning

Omschrijving

​Ons huis staat in de Achterhoek. Goed bereikbaar met de trein en auto. Middelbaar en speciaal onderwijs is voor de jongeren goed te bereiken op de fiets.

Het Zelf-huis met als doel, net even wat meer loskomen van de gezinssetting en de structuur van het gezinshuis en te oefenen met zelfstandigheid. Dit zijn 3 kamers en de keuken, woonkamer en sanitair zijn gemeenschappelijk. De jongeren die er wonen hebben nog wel de nabijheid van het gezinshuis nodig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Ons huis staat in de Achterhoek. Goed bereikbaar met de trein en auto. Middelbaar en speciaal onderwijs is voor de jongeren goed te bereiken op de fiets.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Psychische beperking

Omschrijving

​Het gezinshuis heeft 7 plekken voor kinderen/jongeren die in hun ontwikkeling bedreigd worden en niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Zij hebben van Jeugdbescherming een verblijfsindicatie gekregen of hebben een WLZ-verblijfsindicatie. De zorg wordt geboden door ons, als gezinshuisouders. In het gezinshuis leiden wij ook stagiaires op tot nieuwe professionals.

Ieder mens heeft aandacht nodig. De één soms net iets meer dan de ander. Wij bieden de kinderen een veilige woonsituatie waarin ze tot rust kunnen komen en gewoon kind mogen zijn. Wij geven ze de mogelijkheid en het vertrouwen om hun talenten en kwaliteiten te ontdekken en te ontplooien. Daardoor wordt het kind in staat gesteld eigen keuzes te maken. Je mag jezelf zijn en je eigen leven richting geven. We hebben geen oordelende houding ten opzichte van de biologische ouders hebben. We erkennen en benoemen de band die de kinderen hebben met hun ouders. We zoeken, waar mogelijk, de samenwerking en betrekken de ouders bij de dagelijkse gang van zaken.

Doelgroep: Wij nemen, bij voorkeur, kinderen op voor langere duur, leeftijd vanaf de bovenbouw basisschool

Contra-indicatie: Ernstige verslavingsproblematiek, ernstig crimineel-, seksueel grensoverschrijdend- of ernstig agressief gedrag.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

​Wij zijn Evert en Tina Springintveld gezinsouders van Driestroomhuis “Oso Lobi" (Surinaams voor “liefdevol huis”).

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.