Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Pippi

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Wij geloven dat het voor ieder kind het allerbeste is om in een gezin op te groeien.

Woning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

​Wij geloven dat het voor ieder kind het allerbeste is om in een gezin op te groeien.
Vanuit onze christelijke achtergrond zijn wij ervan overtuigd dat het een roeping van God is om kinderen, die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen, een veilige plek te bieden met de warmte, structuur en de voorspelbaarheid die ze nodig hebben.

Vanuit deze overtuiging zijn wij in 2010 gestart als gezinshuis Kakelbont. We betrokken een huis op het terrein van de zorginstelling; Villa Kakelbont. Dat werd ook de naam van ons gezinshuis. In 2015 zijn we onze eigen woning betrokken in een levendige wijk in Ermelo West. We moesten onder een andere naam verder gaan en deze naam werd Gezinshuis Pippi.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

Bij ons kunnen kinderen van 7 tot .... jaar terecht met complexe opvoedproblemen, die langdurig of tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Wij bieden hen een woongezin, waarbij zij niet alleen opgevangen worden maar ook direct starten met een behandeltraject op maat. Onze expertise ligt bij de jong getraumatiseerde kinderen. Binnen dit behandeltraject volgen wij de ontwikkelingen van het kind en sturen wij de opvoeders aan. Wij zijn als procesmanager verantwoordelijk voor de woonplek, inclusief observatie en behandeling van begin tot eind.
In de behandeling staat de ontwikkeling van het kind centraal, waarbij gericht behandeling op maat wordt geboden. In sommige gevallen is er sprake van een onduidelijk perspectief, hierin kunnen wij een adviserende rol aannemen.

Een van onze specialisme ligt op het gebied van kinderen met trauma, hechtingsproblematiek en kinderen met een licht verstandelijke beperking LVB.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.