Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Samen Bijzonder

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

In Driestroomhuis "Samen Bijzonder" wordt 7 dagen in de week, 24 uur per dag zorg aangeboden. Samen met ons gezin streven wij er naar een zo’n fijn, prettig en gezellig thuis mogelijk aan te bieden, met structuur en regelmaat voor onze bewoners.

Woning

Omschrijving

Er zijn in ons huis 8 appartementen. 7 zijn er voor de vaste bewoners beschikbaar en één appartement wordt gebruikt voor logeeropvang. Elk appartement heeft een woonkamer, keukenblok, badkamer met douche en een slaapkamer. Verder is er een gezamenlijke leef-keuken, een woonkamer en een badkamer met ligbad.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

​Bij ons wonen jongeren (vanaf 18 jaar) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het is een gemêleerde groep met verschillende niveaus zelfstandigheid en zelfredzaamheid (ZZP 4 t/m/ ZZP 6).

Bewoners worden verzorgd en ondersteund bij de algemene dagelijkse levensbehoefte. Hierbij wordt zelfredzaamheid en zelfstandigheid afgestemd en gestimuleerd op ieders niveau.

Om te zorgen voor een prettig verloop organiseren wij verschillende thema-avonden en uitstapjes. Wij stimuleren het helpen in het huishouden, samen koken en eten. Elkaar helpen staat centraal. De bewoners leren dat niet altijd het individu voorop staat maar dat samenwerken ook belangrijk is.

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk aan de samenleving deelnemen d.m.v. de dagbesteding en vrije tijd. In Gennep zijn veel mogelijkheden zoals zwemmen, paardrijden of werken op een zorgboerderij.

Na aanmelding bij de Driestroom vindt er een kennismaking gesprek plaats. Er wordt op het individu en de groepssamenstelling gelet: potentiële bewoners met een gedrags- of seksualiteitsprobleem zullen wij niet aannemen. We willen veiligheid en veilig wonen van onze bewoners kunnen waarborgen.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Omschrijving

Wij zijn Ivo en Pauline Broeren. Samen hebben wij 2 kinderen, Jurre en Joppe. Beide hebben we jaren ervaring met het werken in de zorg. Wij zijn samen (met ons gezin) een Driestroomhuis begonnen genaamd “Samen Bijzonder”.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.