Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Stellaluna

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

​​Driestroomhuis Stellaluna richt zich op verblijf met behandeling van kinderen/ jongeren en jong volwassenen met een speciale communicatieve vraag (Doof/SH/ESM/CODA) al dan niet in combinatie met andere problematiek/ beperking.

Woning

Omschrijving

Driestroomhuis Stellaluna heeft zich vanuit Noord-Holland gevestigd in Noord-Nederland (Drenthe randje Groningen) omdat daar voor onze kinderen/ jongeren goed onderwijs aanwezig is. Groningen heeft van oudsher een rijke Dovencultuur.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

De leeftijd van de bewoners bij Stellaluna is op dit moment van 13 tot 24 jaar.Uiteindelijk richt Stellaluna zich op de doelgroep in de leeftijd van circa 15 tot 35 jaar.

24 uurs woonzorg:

De begeleiding is gericht op ontwikkeling. De begeleider houdt als opvoeder/verzorger het huishouden draaiende. Er wordt een veilig en geborgen leefklimaat geboden aan de bewoners in de vorm van zorg en opvoeding of begeleiding. De bewoners worden voorzien in hun basisbehoeften zoals een eigen slaapkamer, goede nachtrust, gezond en gevarieerd eten en alledaags geluk, kwaliteit in het leven door de dag heen met een goede daginvulling en passende activiteiten. Externe behandeling wordt indien nodig ingezet.

Begeleid wonen:

De 18+ begeleid wonen groep kent 3 vormen van begeleiding:– Een of twee keer in de week individuele begeleiding van de (persoonlijk) begeleider, in totaal gemiddeld 5 uur per week;– Op vaste momenten in de week samen met de begeleiders en andere bewoners (bijvoorbeeld samen boodschappen doen, koken, sporten, activiteiten ondernemen);– Begeleiding op behoefte in de directe leefomgeving. De bewoner en begeleider kunnen elkaar opzoeken en de bewoner kan elke dag op 2 dagdelen inlopen in de keuken en woonkamer van de woonkern.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

In het Driestroomhuis wordt visueel gecommuniceerd (NGt/NmG/TC) op een niveau aangepast aan kind/ jongere en mogelijkheden. Driestroomhuis Stellaluna maakt daarbij tevens gebruik van kennis en kunde van expertorganisaties op diverse gebieden. De begeleiders zijn vertrouwd voor de bewoners. Het begeleidersteam is betrokken aanwezig. Iedere begeleider heeft zijn/haar eigen kwaliteiten, het team vult elkaar hierin aan.
Het overgrote deel van de begeleiders is doof of slechthorend en zeer gebarentaalvaardig. Waardoor op Stellaluna toegang tot communicatie en informatie voor de bewoners vanzelfsprekend is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.