Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis 't Lingeveld

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Het familiehuis is dichtbij een woonwijk en het centrum gevestigd. Hierdoor krijgt iedereen de gelegenheid om op een zo normaal mogelijke wijze aan het maatschappelijk leven in de omgeving deel te nemen.

Woning

Omschrijving

Het familiehuis is dichtbij een woonwijk en het centrum gevestigd. Hierdoor krijgt iedereen de gelegenheid om op een zo normaal mogelijke wijze aan het maatschappelijk leven in de omgeving deel te nemen. Naast een rustige woonomgeving, vinden wij de aanwezigheid van winkels en een goede bereikbaarheid van het openbare vervoer een vereiste.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Binnen ons familiehuis voorzien wij in een passende huisvesting en 24-uurs begeleiding. voor tenminste 7 (jong)volwassenen (18+) met een (licht) verstandelijke beperking, die vastlopen op één of meerdere leefgebieden. In de praktijk betekent dit dat de bewoners ons zowel overdag als 's nachts om ondersteuning kunnen en mogen vragen.

Direct aansluitend aan onze woning, zijn meerdere studio’s gerealiseerd. Deze zijn elk voor zien van een eigen ingang, keuken en badkamer. Op deze wijze kunnen de bewoners, steeds in onze nabijheid, werken aan de ontwikkeling van hun zelfstandigheid.

Echter, net als in een normaal gezin, hanteren wij binnen ons familiehuis ook huisregels die moeten bijdragen aan structuur en rust voor de bewoners en ons gezin. Dit zorgt tevens voor een rustige aanwezigheid van de huisvesting in de wijk. Denk hierbij ook aan het opstellen van individueel vastgestelde dagprogramma’s, waarbij een zinvolle dagbesteding verplicht is. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de bewoner. Daarnaast worden er ook duidelijke afspraken gemaakt over hoe de samenwerking er gaat uitzien. Het moet vanaf het begin namelijk helder zijn wat beide partijen van elkaar kunnen verwachten.

Er worden niet alleen afspraken gemaakt over terugkerende (huishoudelijke) taken binnen en rondom de woning, maar ook over hoe er samen gewerkt gaat worden aan individuele doelen.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Omschrijving

​Wij zijn Marco Fainelli en Dominique Nulden en we zijn sinds 2013 samen.

Inmiddels wonen we zes jaar samen en vormen met onze drie kinderen en de drie hondjes een samengesteld gezin. Marco heeft een dochter (Safina) van elf en Dominique een zoon (Dani) van dertien en een dochter (Demi) van twaalf. Als snel merkten wij dat we op veel vlakken hetzelfde in het leven staan. Dit komt niet alleen tot uiting in de wijze waarop wij over de opvoeding van onze kinderen denken, maar ook in hoe wij over veel maatschappelijke zaken denken. Al vrij in het begin van onze relatie maakten wij richting elkaar onze toekomstdroom bekend en kwamen er achter dat wij een gemeenschappelijke gedrevenheid bezitten om ons in te zetten voor een hoger doel. In ons gezin staat gelijkwaardigheid en bereidheid om een ander te helpen dan ook centraal.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.