Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Thus By Us

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

We zorgen binnen onze gezinssetting voor 6 kinderen in de leeftijd van 10 tot 19 jaar, die 24 uurs begeleiding nodig hebben.

Woning

Omschrijving

​In ons gezinshuis wonen wij als gezinshuisouders: Aede Dijkstra En Renny vd Meulen. Onze zoon Hidde woont ook nog thuis. We zorgen binnen onze gezinssetting voor 6 kinderen in de leeftijd van 10 tot 19 jaar, die 24 uurs begeleiding nodig hebben.
Sinds augustus 2018 wonen we in een prachtige woonboerderij aan de rand van het dorp Ferwert. We beschikken hier over veel leef-en speelruimte, elk kind heeft een ruime zit/slaapkamer en er is een jongens-en een meisjes badkamer. Middelpunt van ons huis is de gezellige woonkeuken, waar we veel tijd samen doorbrengen!

Buiten is er heel veel te beleven: Speeltoestellen, trampoline, skelters, voetbalgoals en verscheidene dieren als de kalfjes, kippen, konijnen, poezen, vogels en vissen. Onze Golden Doodle Bernau laat zich graag knuffelen door de kinderen wat bijna een therapeutische invloed op hen heeft.

In het dichtbijgelegen dorp Burdaard maken we gebruik van het binnenzwembad; elke vrijdagavond is er discozwemmen waar onze kinderen graag naar toe gaan. Verder gaan onze kinderen naar paardrijles, scouting, gymnastiek en voetbal.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Wij willen ons primair richten op langdurige plaatsingen, maar laten ook de mogelijkheid open voor eventuele tijdelijke observatieplaatsen. Samen met onze gedragswetenschapper kunnen we onder andere middels observatie komen tot een bepaalde diagnostiek en van daaruit een behandel- en vervolgadvies uitbrengen.

Ook staan we open voor crisisplaatsingen op voorwaarde dat deze voldoen aan de door ons gehanteerde criteria.

Tot onze doelgroep behoren jongeren met een LVG 3 en VG 4-6 indicatie. Ook jongeren met (daarnaast) ASS en/of hechtingsproblematiek zijn welkom. Uiteraard is het belangrijkste uitgangspunt hierbij of er sprake is van een match met het kind en met zijn of haar ouder of voogd (zie visie op zorg). Hoewel wij leven en werken vanuit een Christelijke levensovertuiging zijn alle kinderen, ongeacht hun levensbeschouwing, welkom in ons gezinshuis.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.