Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Woonst

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

​De missie van ons gezinshuis is om jeugdigen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, perspectief te bieden, binnen een zo normaal mogelijke omgeving, waar zorg, behandeling en begeleiding wordt geboden door vaste opvoeders.

Woning

Omschrijving

Het is een woonboerderij met veel ruimte in en buiten het huis.Elke jeugdige heeft zijn/haar eigen kamer in ons gezinshuis.

Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken.
We hebben twee badkamers.
Onder ons huis is een groter benedenverdieping/kelder waar naast opslag ook een speelruimte is. Achter het huis bevindt zich de paardenstal en is er een weiland.
Rondom zijn bomen en voor het huis is een grote vijver.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

​De missie van ons gezinshuis is om jeugdigen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, perspectief te bieden, binnen een zo normaal mogelijke omgeving, waar zorg, behandeling en begeleiding wordt geboden door vaste opvoeders. Onze missie is het om jeugdigen weer gelukkig te maken en kans te geven om zich te ontwikkelen tot stabiele volwassenen.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Omschrijving

Door onze ervaringen in de hulpverlening is ons gebleken dat jeugdigen over het algemeen niet zijn gebaat bij een plaatsing in een leefgroep waar ze te maken krijgen met wisselende groepsleiding/verzorgers, verschillende diensten en veelal ziekte of uitval van personeel om andere redenen. Naast de verzorgers komen ze in aanraking met nog veel meer mensen zoals de technische dienst, schoonmakers, managers en wat er nog meer voorkomt. Gezien de hechtingsproblemen bij onze doelgroep en het grote risico op hospitalisatie, een onwenselijke situatie. In pleeggezinnen wordt regelmatig een plaatsing beëindigd omdat de problematiek te heftig is of omdat er een te grote inzuiging in het eigen systeem plaatsvindt. Het doorplaatsen van jeugdigen is een bekend probleem binnen de jeugdhulpverlening en is ontwrichtend voor hen. Onze missie is daarom ook om ons aandeel te leveren door zelf een gezinshuis te runnen. In groter perspectief om te bevorderen dat het aantal gezinshuizen in Nederland verder wordt vergroot en het aantal leefgroepen binnen grote instellingen wordt verkleind er minder jeugdigen in pleeggezinnen worden geplaatst die daar minder goed op hun plaats zijn.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.