Wonen zonder beperking

De Dukdalf bestaat uit een boven- en benedenwoning. Er wonen zeventien mensen van alle leeftijden. Sommigen zijn al met pensioen. Maar er wonen ook jongeren. Ieder heeft een eigen zit/slaapkamer en delen de badkamer en het toilet. Het is een WLZ locatie.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In De Dukdalf in Alphen aan den Rijn is het gezellig en rustig. We wonen er met zeventien mensen van alle leeftijden. Sommigen zijn al met pensioen. Maar er wonen ook jongeren. Ieder heeft een eigen zit/slaapkamer met een wasbak. Op de gang delen we de douche en wc's. Het huis heeft twee verdiepingen. Op elke verdieping is een grote woonkamer. Hier eten we samen. En 's avonds zitten we gezellig bij elkaar., te kletsen over de dag. Of we doen een spelletje.

Er zijn heel aardige begeleiders. Zij helpen je als dat nodig is. We gaan vaak in kleinere groepjes leuke dingen doen. Naar de soos. Of naar een optreden van de Jostiband.

Er is altijd een begeleider aanwezig. 's Avonds zijn er zelfs twee. Ook blijft er altijd een begeleider slapen. Overdag is het rustig. Veel bewoners hebben een werk- of dagbestedingsplek. Anderen zijn met pensioen. Of ze hebben een andere leuke bezigheid buiten de deur.

Indeling gemeenschappelijk deel

Zowel beneden als boven is er een gezellige woonkamer, keuken, badkamers en toiletten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Verdeeld over 2 etages wonen hier 17 clienten.

Situering in wijk

In woonwijk Kerk en Zanen.

Onze locatie maakt deel uit van een wooncomplex van drie verdiepingen. We liggen centraal in Alphen aan den Rijn. Je kunt makkelijk naar het winkelcentrum lopen. Of naar het NS station. Als je niet wilt lopen of fietsen, kun je ook met de bus. Er is een bushalte vlak voor de deur. Dichtbij is ook een huisarts en een tandarts.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Dukdalf bestaat uit een boven- en benedenwoning. Er wonen zeventien mensen van alle leeftijden. Sommigen zijn al met pensioen. Maar er wonen ook jongeren. Ieder heeft een eigen zit/slaapkamer en delen de badkamer en het toilet. Het is een WLZ locatie. Als je een zorgzwaartepakket hebt (VG) kun je in aanmerking komen. Denk dan aan een VG 3, VG 4 of mogelijk VG 5 pakket. Eventueel kan ook gekeken worden naar een Beschermd Wonen beschikking. In het geval van een Beschermd Wonen beschikking moet bekeken worden of er een goede match is met de VG doelgroep. Ook moet worden gekeken of e.e.a. past in de afspraken met Centrum Gemeente Leiden.

Aantal bewoners

17

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Begeleidend en licht verzorgend. Er is altijd een begeleider aanwezig. 's Avonds zijn er zelfs twee begeleiders. Ook blijft er altijd een begeleider slapen. Overdag is het rustig. Dan zijn de meeste cliënten op de dagbesteding of naar hun werk.

Maak je gebruik van een rolstoel en heb je interesse in deze locatie? Dan is het goed om eerst contact met het Clientbureau op te nemen. De locatie is niet volledig rolstoeltoegankelijk. De betrokken zorgconsulent denkt graag met je mee.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.